07. 08. 2013.

"Rahu, bestjelesni demon" – uskoro pred vašim očima!

Knjiga je dovršena, lektorirana, ilustrirana, posložena i spremna za tisak! Bit će na stolu i, nadam se, u vašim rukama i pred vašim očima, taman za Šani/Rahu upaju 14.09.2013.

U skladu sa svojom reputacijom, Rahu se očitovao u jednu neobičnu i neočekivanu knjigu. Stoga se nemojte čuditi nad ilustracijama i naslovnicom, jer je sadržaj jednako neočekivan!

Zahvaljujem svima koji su se potrudili i pokušali naslikati ili nacrtati Rahua. Bilo je nekih stvarno dobrih radova, ali na kraju sam odabrao dva: slika na naslovnici (plava Rahuova glava na crnoj pozadini) je djelo Sanje Ristovske Georgijev, a sedam crteža u knjizi iznikli su iz ruku mlade umjetnice Mie Stark (dolje je crtež koji pripada poglavlju pod naslovom "Kralj", kao i odlomak koji opisuje prvi surset Kralja i bestjelesnog demona).

Prije nego knjiga iziđe, objavit ću neke odlomke iz nje – tek toliko da vam probudim apetit za nešto što morate imate u svojoj biblioteci, posebice ako ste ljubitelj ritualnih priča!

Uskoro slijede objašnjenja knjige, njena namjena i važni odlomci iz "smjernica za člitanje"!


"I dalje se držeći za grudi, Kralj je izbuljio oči ne bi li vidio što se to nalazi ispred njega. Nije vidio mnogo, ali ono što je vidio bilo je dovoljno da ga oblije hladan znoj. Nejasna kugla tame, crnija i mračnija od ostatka sobe, polako je dolebdjela točno ispred njega. Kralja je uhvatila tjeskoba veća od bilo čega što je do tada doživio. Poželio je viknuti i dozvati stražu koja zasigurno stoji ispred njegovih vrata, ali nije mogao. Grlo mu se stisnulo i iz njega je izlazilo samo drhtavo isprekidano dahtanje.

Mračna kugla nejasnih obrisa zastala je ispred njegovog lica. Bila je na dohvat ruke, ali Kralj je bio toliko prestravljen da se nije usudio čak ni povući prekrivač ili pokriti se jastukom. Negdje u kutku svog uma znao je da bi nešto trebao učiniti, obraniti se, skočiti s kreveta i pobjeći, učiniti bilo što, samo ne gledati i čekati. No, i taj je kutak bio preplavljen strahom koji ga je potpuno ukočio. Učinilo mu se da mu srce više i ne kuca. Sve je stalo.

I kad je izgledalo da stvar ne može postati gora, kroz prozor, koji je inače zakriven zavjesama, nekako se probila zraka punog Mjeseca. Mračna nakupina čistog užasa koja se nadvila iznad Kralja imala je žućkaste oči! Zatim je iz tame izronilo i šiljato lice, s jako raširenim nosnicama koje kao da su ga njušile. Između tankih usana provirivala su dva bijela šiljka iz čijih je vrhova nešto kapalo. Da je bio prisebniji, Kralj bi vidio i brzi tanki jezik koji je zapalucao prema njemu. To mu je srećom promaklo jer je toga trenutka izgubio svijest."



4 komentara:

  1. Jedva čekam. Nema boljih priča od (tvojih) ritualnih priča.

    OdgovoriIzbriši
  2. Da ....nema boljih i ljepših priča od vaših.....

    OdgovoriIzbriši
  3. taj planet nalazi mi se u prvoj kući u simhi. kombinacija ......
    s obzirom na polažaj Rahua prilikom rođenja koje mi dobro može donijeti nadolazeće vrijeme u duhovnom smislu?

    OdgovoriIzbriši
  4. I ja jedva čekam. Opet jedna odlična ritualna priča!

    OdgovoriIzbriši

Izrazite svoje mišljenje o napisanom (bilo u mojem postu, bilo u nečijem komentaru), kakvo god ono bilo, ali učinite to na pristojan i prijateljski način, tako da pridonesete razmišljanju o temi. Ukoliko niste registrirani korisnik, preporučujem da odaberete jedno ime (Ime/URL - možete napisati samo ime) i koristite za vaše komentare samo njega - na taj način se olakšava komunikacija.