Projekti

Volim zamišljati, stvarati i provoditi razne stvari. Većina toga je povezano s mojom životnom misijom - dharmom. Osnovao sam ili pomogao u osnivanju nekoliko neprofitnih udruga. One se bave različitim područjima, od ekologije i pomoći našim ne-ljudskim prijateljima, do širenja duhovnih vrijednosti i humanitarne pomoći potrebitima.

Jedan od mojih najvećih projekata je obrazovni. Ono što znam uglavnom podučavam pod okriljem "Duhovne akademije". U nekoliko područja sam obrazovao učitelje, instruktore i savjetnike koji sada dalje šire znanje koje su stekli. Imam ponešto za reći o načinu na koji živimo; od nezadovoljavajućih stambenih ili prehrambenih navika, pa do jednako tako nezadovoljavajućeg ljubavnog života. Ponekad pišem o svakodnevnim temama, iako se rijetko upuštam u tekuće društvene ili političke teme. Sve to su i teme mojih knjiga, ali ne zaustavljam se na pisanju o tome. To je moj život – kako govorim tako i radim! Na taj način pokazujem primjerom, koliko god je to moguće. I uživam u tom procesu.

Područja mojeg interesa obuhvaćaju sport i tjelesnu aktivnost, ali i glazbu. U njima nisam tako dobar kao u pisanju :-), ali, hej – stvaralaštvo i izražavanje idu ruku pod ruku s duhovnošću te čine temelj dobrog života.

Ako želite istražiti članke u kategoriji "Projekti" s desne strane pronađite modul s naslovom "Kategorije članaka", pa kliknite na "projekti". Na taj način ćete dobiti popis članaka koji se odnose na pojedina područja. Međutim, većina tih pothvata daleko je prerasla moj osobni angažman. Zahvaljujem se onima koji su prepoznali vrijednost tih zanmisli i sada ih na ovaj ili onaj način dalje razvijaju. Slijedi popis samostalnih web stranica koje preporučujem posjetiti.

***

I-SYNCHRO-U
Globalna mreža intuitivne i sinkronističke komunikacije! (Ex - SoulNet). Sudjelovanje ne zahtijeva mnogo vremena, a pruža zanimljive mogućnosti u drugačijem odnosu prema stvarnosti, vašem vlastitom životu, donošenju odluka i sinkronističkom povezivanju s drugim ljudima širom svijeta.

Umjetnost davanja
Jedan od najvažnijih ciljeva Udruge je razvijanje aktivnosti davanja, te usmjeravanje ljudi kako bi aktivnosti davanja bile u skladu sa njihovim primarnim potrebama i željama, te još više njihovom evolucijom, osobnim rastom i razvojem. (Projekt proizišao iz knjige "Umjetnost davanja")

Dupinov san
Udruga Dupinov san usmjerena je razvijanju ekološko-etičke svijesti, te pozitivnog i proaktivnog djelovanja u zaštiti prirodne baštine Jadranskog mora, priobalja i otoka. (Projekt proizišao iz knjige "Dupinov san")

Duhovna akademija
DA obuhvaća niz sustavno povezanih znanja koje imaju praktičnu svrhu: učiniti čovjeka sretnijim, uravnoteženijim, sposobnijim i uspješnijim. Duhovna akademija ima i svoj materijalni izraz - njezin Centar je jedno od rijetkih mjesta u Hrvatskoj, a i u cijeloj regiji, koje je posvećeno samo i isključivo širenju znanja o razvoju svijesti. Međutim, najviše od svega, DA su ljudi: oni koji su mnoge godine svog života posvetili učenju, da bi sada mogli podučavati.

SoulNet – Globalna mreža intuitivo-sinkronističke komunikacije
SoulNet je jedinstveni on-line projekt aktivan od 1996. Radimo na reviziji i moderniziranju projekta pod novim imenom I-SNYCHRO-U.

Nebeski labirinti
Projekt proizišao iz knjige "Labirinti i njihove tajne". U regionalnom orkuženju, ali i posvuda u svijetu u posljednje vrijeme nastalo je više stotina labirinata. Ova "najezda" labirinata rezultat je njihove djelotvornosti, ali i ljepote.

Grad labirinata
Pored zgrade Duhovne akademije, u šumi površine cca 8000 kvadratnih metara, tijekom 2008. godine izgradili smo jedinstveni Grad labirinata. On se sastoji od devet osnovnih labirinata, promjera od 10 do 15 metara, izrađenih od kamena. (Od tada do danas, izgrađeno je još barem četiri grada labirinata na različitim lokacijama u Hrvatskoj.)

Neokultura
"Neokultura" je izraz koji označava novu kulturu življenja, ali istodobno zadržava određenu poveznicu s razdobljem povijesti čovječanstva prije nastanka hijerarhijskih civilizacija. Neokultura se uklapa u nove tendencije stvaranja namjenrih i samoodrživih zajednica.

Novi ljubavni odnosi
Ljubav i ljubavni odnosi, iako stari poput čovječanstva, danas vape za promjenom. Može li se voljeti iskreno, potpuno i slobodno? Kontroverzne teme (potaknute knjigom "Ljubav – više nije previše") sigurno vas neće ostaviti ravnodušnim!

Neodance
“Neodance” je izraz duše i duha neolitske kulture koja je postojala na tlu stare Europe, posebice Hrvatske (Danilo-Hvar kultura), opisane u knjigama“Povratak Boginje”, "Duša Stare Europe", "Jedno svjetlo, mnogo duša" i "NeoDance - duhovni ples starih Europljana".

The Breath - distant past music
Glazbeni projekt na kojem sam radio nadahnut pisanjem o neokulturi i neodance-u.

Soulwindsurf
Jedrenje na vjetru duše! Zaljubljenost u vjetar i dasku za jedrenje pretvorila se u opsežan "projekt" pronalaska zajedničkih točaka između sporta i duhovnosti.