Adrian P. Kezele

Moje putovanje u čarobni svijet različitih dimenzija stvarnosti počelo je s trinaest godina kad sam, prividno bez bilo kakvog vanjskog razloga, poželio promijeniti način prehrane i zamijeniti tada apsolutno prevladavajuće mesožderstvo s etički motiviranim vegetarijanstvom.

Zahvaljujući tolerantnosti i širokim obzorima mojih roditelja, ta namjera nije protumačena kao dječački hir, već je shvaćena ozbiljno. No, najvažnije promjene odigravale su se iznutra. U mojoj su se svijesti javljale slike i misli koje nisam mogao povezati s mojim dosadašnjim životom. Osjećao sam i naslućivao, a ponekad sa sigurnošću znao, stvari koje nikada nisam učio niti zapravo za njih čuo. Potraga za tada rijetkim i teško dostupnim duhovnim knjigama rezultirala je barem malim razumijevanjem onoga što se događalo.

Iz tog krhkog sjemena razvila se snažna volja za otkrivanjem skrivene stvarnosti – onog što se nalazilo ispod površine svakodnevnog života većine ljudi. Dijelovi života provedeni na uobičajeni način (studij logopedije u Zagrebu, ljubav i brak, sin) pretapali su se s intenzivnim učenjem, meditacijama i duhovnim putovanjima. Sve je to bio dio mozaika koji je posložen (točnije, rasložen) tek nakon tridesetak godina života, nakon čega je Adrian postao samo neuhvatljiva slika; sredstvo kroz koje život živi baš tu i takvu jedinstvenu pustolovinu.

U tom sam procesu do sada napisao četrdesetak knjiga, a i dalje radim na novim knjigama u kojima ponekad u obliku romana, ali najčešče na praktičan način pokušavam prenijeti ono što sam naučio i iskusio. Uz predavanja i radionice, knjige su jedno od najvažnijih alata s kojima radim. Neovisno od hrvatske naklade objavljivan sam na srpskom, slovenskom, madžarskom, ukrajinskom i engleskom jeziku.

Na hrvatskom jeziku knjige možete nabaviti preko nakladničke kuće Dvostruka duga, a u elektroničkom obliku na hrvatskom i engleskom jeziku preko eLIbrike. Popis objavljenih knjiga na hrvatskom jeziku je, naravno, pod oznakom "Knjige".

Do sada sam pokrenuo mnoštvo projekata koji su ostavili traga u životima tisuća ljudi, što me veseli. Ali, uvijek ima nečeg novog i zanimljivog, pa pod oznakom "Dostupan za..." možete pronaći popis aktivnosti koje me trenutno zaokupljaju i o kojima volim pisati (kolumne i članci), govoriti (predavanja) i podučavati (radionice i tečajevi).

Kako već priliči vremenu u kojem živimo, možete se sa mnom povezati i preko Facebooka ili Youtube kanala.