28. 02. 2012.

ONYMOUS BIJELI OŽUJAK

Imate svoje vlastito lice. Ne kupujte tuđe maske.

Potaknut previranjima u svijetu, ja, ONYMOUS, bez neke nade da će me čuti mnogo ljudi, pozivam na BIJELI OŽUJAK!

1. Nemojte kupovati glazbu, film ili knjigu koje su osmišljene samo da vas zabave i odvrate od istinskih vrijednosti života. Ako možete bez tog smeća u ožujku, možete bez toga i cijeli život.

2. Legalno kupite mnogo glazbe, filmova ili knjiga koji imaju pozitivan učinak na vaš život. Ako tako učinite u ožujku, dat ćete do znanja korporacijama što cijenite i time ih natjerati da to nude i ostale mjesece. I cijeli vaš život.

3. Nemojte bespravno preuzimati ništa. NIKADA. Počnite s ožujkom. Nemojte čekati travanj. Pokažite u ožujku da cijenite rad raznih autora tako da izravno od njih kupite njihova djela. Zaobiđite korporacije. Internetom se to može. Učinite ga onakvim kakav mora biti – slobodan i nadasve pošten.

4. Skinite maske. Imate svoje lice, a isto tako ime i prezime. Stanite takvi kakvi jeste u obranu svojih prava i ne dajte nikome da vas pretvori u bezimenjake. Ni korporacijama, ni vladama, ni njihovim anonimnim pijunima. A bome ni samima sebi. Pokušajte u ožujku. Možda upali za cijeli život.

***

Počinjem svoj BIJELI OŽUJAK jednom slatkom stvari. Možda je moje mišljenje pogrešno i iskrivljeno, a možda je ispravno. Možda je crno poput noći, iako ga nazivam bijelim. Kako god.

Slatko je to što ga mogu, eto, potpisati, imenom i prezimenom! Slatko je što mogu reći – takve su mi misli došle, to sam ja, taj i taj. I to mogu učiniti a da se ne skrivam ni od koga. Ne moram tražiti dozvolu za to što govorim ili pišem i ne bojim se posljedica, ma kakve bile! Kad ću pogledati unatrag na svoj život, to će biti jedna od stvari zbog kojih ga je bilo vrijedno živjeti!

Ne dajte se zavarati: svaki rat ima samo jednog izvjesnog gubitnika, a to je - mir.

Onymously vaš,
Adrian Predrag Kezele

Nema komentara:

Objavi komentar

Izrazite svoje mišljenje o napisanom (bilo u mojem postu, bilo u nečijem komentaru), kakvo god ono bilo, ali učinite to na pristojan i prijateljski način, tako da pridonesete razmišljanju o temi. Ukoliko niste registrirani korisnik, preporučujem da odaberete jedno ime (Ime/URL - možete napisati samo ime) i koristite za vaše komentare samo njega - na taj način se olakšava komunikacija.