21. 01. 2011.

Karma, dharma i ispunjenje želja (1. dio)

Poklon za vas! U produkciji Dvostruke duge (potražite ju i na Facebooku pod tim imenom), objavit ćemo predavanje koje sam 17.12.2010. održao u Zagrebu. Predavnje će biti objavljeno u četiri dijela, a za sada uživajte u prvom!

Broj komentara: 5:

  1. uživancija prava, tnx Master!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Jako dobro. Naročito ono koliko mi kao duša prosijavamo čistoću kroz našu osobnost, tj. koliko smo prisutni sa sobom, u sebi...
    I ovo: Tko je taj koji želi? Pravo pitanje.
    A ja bih postavila još jedno koje sam već postavila na Duhovnim obzorima: Zašo jedni žele nauditi drugima? Jesu li to ljudi koji slušaju želju svojeg srca, uma, tijela ili duše? Što taj čovjek slijedi?
    Otkuda to zlo? Otkuda ta suprotnost čistoći samoj?

    OdgovoriIzbriši
  3. @LA-LA: Kao što sam nedavno napisao, potrebna je određena količina zaboravljanja, da bi se vidjela razlika između "ja" i "ti". Zaboravljanje je nužno za život, tako da su i pogreške jednako nužne. Drama ne bi bila zanimljiva da nema zaborava.

    To, međutim, ne znači da glumci u drami ne prelaze put s jednog mjesta na drugo. Niti da trebaju odustati od tog puta.

    OdgovoriIzbriši
  4. Razumijem - bez dualnosti ne bi bilo drame. Jako mi se sviđa rečenica koju si napisao kao odgovor jednom anonimnom čitatelju koja glasi:

    "Zaboravljanje" je iluzija, a ipak omogućava stvarnost uočavanja razlika.

    Ali, često zbog tuđeg i/ili svojeg neznanja i zaborava patimo i mi i okolina oko nas...
    Treba se znati "priključiti" u tom trenutku na pravu stvarnost, onu stvarnost koja nije iluzorna. A to je valjda jedan proces učenja, tj. osvještavanja. Neki su u tom procesu daleko otišli i kako si negdje napisao "razgrnuli maglu", a drugi ni ne znaju za maglu i zaborav.

    A gdje li sam ja na tom putu?:-)
    Bar znam da stvarnost "magle i zaborava" postoji i da postoji stvarnost "prave stvarnosti".
    I to je već nešto.(Koje li utjehe...:-)) )

    OdgovoriIzbriši
  5. Meni je univerzum ipunio želju, te sam u "dance of joy" svaki dan.

    OdgovoriIzbriši

Izrazite svoje mišljenje o napisanom (bilo u mojem postu, bilo u nečijem komentaru), kakvo god ono bilo, ali učinite to na pristojan i prijateljski način, tako da pridonesete razmišljanju o temi. Ukoliko niste registrirani korisnik, preporučujem da odaberete jedno ime (Ime/URL - možete napisati samo ime) i koristite za vaše komentare samo njega - na taj način se olakšava komunikacija.