23. 01. 2011.

Još jedan početak

Osnovni tečaj Integralne meditacije. Ovaj put u Mariboru. Osamnaestero polaznika vrlo je brzo i s lakoćom svladalo osnove tehnike meditacije. Već prvoga dana iskustva su bila vrlo duboka, tako da je bilo moguće pružiti im i naprednija objašnjenja o razvoju svijesti.

Veliko je zadovoljstvo vidjeti kako u nekoliko sati dolazi do promjene u unutarnjem doživljavanju sebe. Od napetosti, nesigurnosti i prevladvajućeg intelekta, do jednostavnosti u prepoznavanju osnovnog stanja svijesti svakog od nas - stanja joge, kako to nazavi poznati mudrac Patanđali.

Kao i mnogobrojni prije njih, polaznici ove skupine napustili su tečaj s osmjehom na licu. Sada je na njima da redovitom praksom utvrde naučeno i doživljeno. Slijedeći susret, već za mjesec dana, bit će im orijentacija na daljnjem putu. Najveći test meditacije i njene korisnosti je svakodnevni život, veća smirenost, povećana djelotvornost i prije svega zadovoljstvo koje nepogrešivo zrači iz nas samih.

1 komentar:

Izrazite svoje mišljenje o napisanom (bilo u mojem postu, bilo u nečijem komentaru), kakvo god ono bilo, ali učinite to na pristojan i prijateljski način, tako da pridonesete razmišljanju o temi. Ukoliko niste registrirani korisnik, preporučujem da odaberete jedno ime (Ime/URL - možete napisati samo ime) i koristite za vaše komentare samo njega - na taj način se olakšava komunikacija.