11. 01. 2011.

Stvarnost

Stvarnost je izvan dosega riječi i misli. Više je od onog što mogu izreći, a manje od onog o čemu mogu misliti. Milijun knjiga ju neće opisati, a samo je jedna riječ previše za nju. Kada ju znamo, ti i ja smo jedno. Da bismo uopće vidjeli razliku između nas, potrebna je određena količina zaboravljanja.

Broj komentara: 5:

 1. boli me kad se od mene žele odvojiti... a ionako bez mene nikamo ne mogu otići niti sakriti... kud god se okrenu opet nalete na mene... i sebe u meni...

  OdgovoriIzbriši
 2. Lijepo sročeno...
  ali moram pitati vezano za rečenicu: ''Kada ju znamo, ti i ja smo jedno.'' Što ako jedan vidi i živi tu stvarnost, a drugi ne, da li postoji jedinstvo onda među njima?

  OdgovoriIzbriši
 3. @LA-LA: Jedinstvo postoji. Ali, ako jedan to zna, a drugi je zaboravio, prvi će živjeti svoje znanje, a drugi - također svoje!

  OdgovoriIzbriši
 4. sta je uopce stvarnost? ...mozda je sve iluzija...

  OdgovoriIzbriši
 5. @Anonimno: I to je stvarnost, također. "Zaboravljanje" je iluzija, a ipak omogućava stvarnost uočavanja razlika.

  OdgovoriIzbriši

Izrazite svoje mišljenje o napisanom (bilo u mojem postu, bilo u nečijem komentaru), kakvo god ono bilo, ali učinite to na pristojan i prijateljski način, tako da pridonesete razmišljanju o temi. Ukoliko niste registrirani korisnik, preporučujem da odaberete jedno ime (Ime/URL - možete napisati samo ime) i koristite za vaše komentare samo njega - na taj način se olakšava komunikacija.