19. 05. 2014.

Neuvjetovana sreća

Kako ljude učiniti sretnima u nekoliko sati?

Zapravo, dovoljan je i jedan trenutak, ali kad se već u tome uspije, onda nije na odmet produžiti taj trenutak na cijeli dan, tjedan, mjesec... život!

Na radionici koju sam održao u subotu, 17.05.2014., pod nazivom "Neuvjetovana sreća" pokušao sam ukazati na tri stvari koje svatko mora znati ako želi stvarnu sreću. One se, otprilike, mogu izraziti ovako:

- sreća ne mora biti rezultat ostvarenja želja
- osim energije i inteligencije, za život nam je potrebna i mudrost
- život ne možemo kontrolirati, ali možemo s njim surađivati

Iz ta tri uvida, proizlaze i praktični "alati" koje je potrebno savladati da bi se sreća ostvarila. Neke od njih smo u praksi proveli na radionici: vježbanje neuvjetovanje sreće u čistom postojanju, rad sa sinkronicitetom i praksa umjetnosti davanja.

Ovo posljednje je demonstrirano na deset godina rada Udruge Umjetnost davanja. Predsjednica Udruge Aleksandra Hampamer, na kraju je pokazala presjek našeg rada (doista, toliko je toga bilo!). Više o tome možete saznati na FB stranicama Umjetnosti davanja.

Posebno vas pozivam da posjetite i nove, redizajnirane stranice Umjetnosti davanja!

Zahvaljujem svima koji su s nama podjelili ove divne trenutke, naučlili nešto o istinskoj sreći i upoznali se s umijećem davanja kao duhovnom praksom!



Nema komentara:

Objavi komentar

Izrazite svoje mišljenje o napisanom (bilo u mojem postu, bilo u nečijem komentaru), kakvo god ono bilo, ali učinite to na pristojan i prijateljski način, tako da pridonesete razmišljanju o temi. Ukoliko niste registrirani korisnik, preporučujem da odaberete jedno ime (Ime/URL - možete napisati samo ime) i koristite za vaše komentare samo njega - na taj način se olakšava komunikacija.