16. 12. 2013.

Indija - sveta geografija

Nedavno je u izdanju nakladničke kuće Dvostruka duga, izišla izvrsna knjiga "Indija - sveta geografija" autorice Diane Eck.

Dugo vremena sam tražio knjigu o Indiji koja bi na nepristran način predstavila njenu mnogostruku i čarobnu kulturu. Diane Eck je napravila stvarno dobar posao povezujući samo tlo Indije, njenu geografiju, s pričama, mitovima i legendama koje su na osnovi nje nastale. Na određeni način duša Indije izvire iz njenoga tijela: iz rijeka, planina i gradova.

"Indija - sveta geografija" bit će vam zanimljiva zbog obilja informacija koje sadrži (gotovo 600 stranica), ali možda i kao vodič za neko dugo putovanje o kojem već dugo maštate!

Knjigu smo predstavili u petak, 13.12.2013. u Zagrebu. Uvodnu riječ na hindiju održao je profesor dr. Bharat Singh, lektor za hindski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (prijevod Borna Kezele).

Na videu možete osjetiti dijelić atmosfere s promocje na kojoj je bilo oko tri stotine posjetitelja.

Nema komentara:

Objavi komentar

Izrazite svoje mišljenje o napisanom (bilo u mojem postu, bilo u nečijem komentaru), kakvo god ono bilo, ali učinite to na pristojan i prijateljski način, tako da pridonesete razmišljanju o temi. Ukoliko niste registrirani korisnik, preporučujem da odaberete jedno ime (Ime/URL - možete napisati samo ime) i koristite za vaše komentare samo njega - na taj način se olakšava komunikacija.