04. 06. 2012.

Sastanak kod labirinata u Novom Vinodolskom!

Upućujem vam srdačan poziv da nam se pridružite u nedjelju, 10.06.2012., kod novoizgrađenog grada labirinata u Krmpotama, iznad Novog Vinodolskog! Ovo je prigoda za sve one koji se nisu mogli pridružiti skupu Buđenje, a željeli su nekako obilježiti dane Venerinog prijelaza. Obilazak labirinata bit će od 09:30 do 12:00, a sudjelovat će i svi sudionici skupa Buđenje. Detaljan opsi cijele priče prenosim sa stranica Duhovne akademije.



U jesen prošle godine, kad je svemir pleo svoju mrežu koja nas je dovela do resorta Novi u Novom Vinodolskom i organizacije skupa Buđenje povodom dana Venerinog prijelaza (06.-10.06.2012.), nismo znali da je u tu mrežu uklljčena i izgradnja Grada labirinata. Taj dio priče javio se u srcu i umu Ingrid Karačić-Butorac koja je prema Adrianovoj knjizi "Labirinti i njihove tajne" sama izgradila devet nebeskih labirinata (plus deseti, Ganeshov labirint) u Krmpotama, nedaleko Novog Vinodolskog. Projekt je prihvatila i Turistička zajednica, tako da je nastalo vrlo atraktivno mjesto koje će, nadamo se, privući velik broj ljudi.

Ponekad su te "svemirske mreže" doista fascinante! Izgleda da su "duhovne silnice" ovih dana usmjerene prema Novom Vinodolskom. Naš je skup mogao biti negdje drugdje, a i novi Grad labirinata je mogao biti izgrađen na nekom drugom mjestu. Ali, eto, dogodilo se...

Ako je već tako, a svi znakovi ukazuju da jest, zašto se i vi ne biste pridružili toj "kozmičkoj zavjeri! i došli u Novi Vinodolski u pravo vrijeme?

Mjesta na skupu Buđenje odavno su popunjena, a mnogi su izrazili žaljenje što zbog vremena ili drugih razloga nisu mogli doći. Postavljana su pitanja o djelomičnim dolascima, ali sama struktura rada na skupu je takva da predstavlja jednu cjelinu pa bi dolasci i dolasci bili nezgodni. Ali, eto, sada imamo rješenje - zajedničko okupljanje u nedjelju, 10.06.2012., s početkom u 09:30 kod Grada labirinata iznad Novog Vinodolskog! Šetnji kroz labirinte pridružit će se svi polaznici skupa (njih oko 150), a ako odlučite iskoristiti nedjelju kao dobar dan za poseban izlet, moglo bi nas biti i znatno više!

Pridružite nam se! Osjetite energiju Venerinog prijelaza, energiju Buđenja i nebeskih labirinata. Dođite, moglo bi to biti najmasovnije okupljanje i zajedničlki prolaz kroz labirinte do sada!

Evo naputaka kako doći:

Kad dolazite do Novog Vinodolskog iz pravca Rijeke, ide se samo glavnom cestom ravno kroz grad. Nakon grada prolazimo mjesto Povile a nakog toga još malo vožnje i dolazimo do mjesta Klenovica. Sve je na glavnoj cesti i ne treba skretati nigdje. U Klenovici skrećemo lijevo u brdo prema Krmpotama. S desne strane nam je benzinska pumpa "Medo". Putokaz pokazuje za Krmpote. Kada se počnemo dizati u brdo samo slijedimo put bez nekih skretanja. Nakon cca. 5-10 minuta vožnje dolazimo do lovačke kućice a tamo su i putokazi za grad labirinata. Skrećemo lijevo prema lovačkoj kućici a zatim desno prema labirintima. Evo karte:


Povedite prijatelje, organizirajte se i dođite zajedno (ako je moguće, u što manjem broju automobila, da ne stvaramo nepotrebnu gužvu). Možda je dobra ideja da prije dolaska pošaljete mail na admin@dagroup.org s kratkom rečenicom: "Dolazi nas taj i taj broj, dolazimo jednim (ili dva automobila) itd." Napomena: ne možemo sudjelovati u organizaciji i povezivanju ljudi budući da smo svi zauzeti na skupu već od utorka. Vaša obavijest o dolasku je čisto zbog orijentacije, da možemo pripremiti djelatnike turističke zajednice ukoliko bi nas bilo stvarno mnogo. A budući da je ovo posebna "svemirska" priča, to bi se moglo dogoditi!

Imate tjedan dana do nedjelje i prekrasnog izleta u Grad labirinata. Pripremite se, organizirajte se, pošaljite mail da dolazite i vidimo se u Novom!

1 komentar:

  1. Dragi Adrian, veoma sam sretna što je upravo u tom kraju Hrvatske došlo do Buđenja... i sretna sam da tu postoji Grad labirinata...
    ...i upravo to vrijeme... 06. 06.(sinkronicitet u mom privatnom životu)- pitala sam se hoće li biti sunca ili kiše taj dan, a u jutro me probudila prekrasna sunčeva svjetlost -osjećao se zaista jedan poseban trenutak.
    Iako sam u vrijeme od 6. do 10. na nekom drugom skupu, s drugim ljudima, osjećam da se pokrenulo nešto prekrasno, i da nije bitno tko je gdje ako smo u duhu svi zajedno... Zaista, ljubav je sila koja budi svijet,i koja ga drži na okupu, pa gdje god mi bili.
    Želim svim sudionicima skupa Buđenje ljubav,budnost, beskrajnu radost i povezanost...

    OdgovoriIzbriši

Izrazite svoje mišljenje o napisanom (bilo u mojem postu, bilo u nečijem komentaru), kakvo god ono bilo, ali učinite to na pristojan i prijateljski način, tako da pridonesete razmišljanju o temi. Ukoliko niste registrirani korisnik, preporučujem da odaberete jedno ime (Ime/URL - možete napisati samo ime) i koristite za vaše komentare samo njega - na taj način se olakšava komunikacija.