06. 11. 2011.

Radionica Spajanje svjetova

U četvrtak, 03.11.2011. u Zagrebu sam održao prvu radionicu "Spajanje svjetova". Nastala je na osnovi knjige sasvim suprotnog naziva - "Razdvajanje svjetova", a namijenjena je razumijevanju višedimenzionalne stvarnosti i prvom pokušaju međudimenzionalne komunikacije uporabom formativnih tehnologija, točnije takozvanog "portala spajanja". Iznimno zanimljiva tema privukla je velik broj ljudi.

Prvi dio radionice je teroretskog tipa i obuhvaća analizu mogućnosti vlastitog života te razumijevanje vlastitih "parnjaka" u drugačijim dimenzijama. Drugi dio je praktičan, sastoji se od učenja uporabe "portala spajanja" (poseban oblik i postupak s njim koji se oslanja na znanje o labirintima) te kreativnu vizualizaciju višedimenzionalne komunikacije.

Zbog velikog interesa i već postojeće liste čekanja, postoji mogućnost ponavljanja radionice u Zagrebu (prijavite se na 040 347 343), kao i održavanja radionice u bilo kojem gradu u kojem se skupi najmanje dvadeset polaznika.

Kao poseban poklon, možete pogladati snimku (60 minuta) predavanja koje sam održao u Zagrebu, 07.10.2011., na predstavljanju svoje knjige "Razdvajanje svjetova"!

2 komentara:

  1. Stvarno je prava tema, pa sam je pokrenula i na Duhovnim obzorima.

    Možemo očekivati svašta... ali nadam se lijepoga.
    Uh, puno pitanja mi dolazi, bolje bi bilo da pročitam knjigu pa možda što i otkrijem.

    Dragi Adriane, stvarno je zanimljivo koliko si ti neobičan čovjek. :-) (Kakvi su onda tek tvoji parnjaci?)
    Lijep pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  2. Zanimljiv kometar o terminologiji koiji sam primio mailom. prenosim i svoj odgovor:

    >nakon gledanja Vaseg promotivnog predavanja vezanog uz Vasu
    >novu knjigu Razdvajanje svijetova o fenomenu razdvajanja
    >svijetova, imam jedan komentar. Kad govorite o
    >jedno-dimenzionalnim (1D) svijetovima, oni nisu 1D, vec 3D,
    >ali su oni 1 svijet = 1 realizacija. No, oni su 3D, tj tocnije
    >4D ( prostor + vrijeme). Čakre su vezane uz nasa tijela koja
    >su 3D u nasem svijetu u kojem sam poslusala Vase zanimljivo
    >predavanje. Dakle, koliko sam ja mogla shvatiti predavanje 1D
    >termin koristite za 1 svijet, tj 1 realizaciju . Mi uvijek
    >jesmo u n-dimenzionalnom svijetu , ali smo ovdje projecirani
    >na 4D koliko za sada mozemo umom shvatiti. Priznajem da uopce
    >ne kuzim koja bi to 5. dimezija trebala biti, no cini mi se da
    >ce nam omoguciti putovanje kroz vrijeme. Da li kroz isti 4D
    >svijet ili izmedju raznih 4D svijetova? Kakvu ce nam spoznaju
    >donijeti to putovanje kroz vrijeme?

    Hvala na komentaru. Da pokušam pojasniti (iako je našem umu teško pojmiti i malen dijelić toga): u jednom svijetu, jednoj stvarnosti, postoji n-dimenzija. Zato je točno da bi ispravnije bilo reći "jedna stvarnost". Ali, ponekad se u tom smislu upotrebljava pojam "dimenzija" - ova naša "dimenzija" koja je zapravo n-dimenzionalna. Paralelni svijetovi su u tom smislu razni n-dimenzionalni svjetovi. U slučaju da bih koristio izraz "jedna stvarnost", bilo bi nezgrapno reći nešto kao više-stvarnosna stvarnost (ili slično). Zato sam odlučlio da "dimenzijom" zovem jednu stvarnost, pa se ukupna stvarnost može nazvati više-dimenzionalnom. Isto je i s osobnošću. "Jedno-dimenzionalna" = ova naša, koja se krežće unutar 4D (prostor + vrijeme), a mogla bi i obuhvatiti n-dimenzija. "Više-dimenzionalna" = ona koja obuhvaća niz "jednodimenzionalnih".

    Moguće je da bi se terminologija mogla promijeniti i biti točnija, ali u ovom trenutku nemam neko pametnije rješenje osim ovog što sam gore objasnio. :-)

    Srdačno,
    Adrian

    OdgovoriIzbriši

Izrazite svoje mišljenje o napisanom (bilo u mojem postu, bilo u nečijem komentaru), kakvo god ono bilo, ali učinite to na pristojan i prijateljski način, tako da pridonesete razmišljanju o temi. Ukoliko niste registrirani korisnik, preporučujem da odaberete jedno ime (Ime/URL - možete napisati samo ime) i koristite za vaše komentare samo njega - na taj način se olakšava komunikacija.