05. 04. 2011.

Četvero

Žrtva misli da je netko drugi kriv za njen jad. Jadna Žrtva, ne postoji ništa što bi mogla učiniti.
Kontrolor/ka misli da može postići bilo što. On/a je odgovorna i moćna. On/a drži uzde svemira u svojim rukama.
Prihvatitelj/ica nema nikakvih briga. Sve je u savršenom redu i nema ničeg što bi trebalo mijenjati. Dovoljno je samo biti.
Duhovna Stvarateljica hoda nepoznatim putem. Ponekad prihvaća, ponekad mijenja, nikad ne kontrolira, uvijek slobodna i zaigrana.

Tko si TI, prijatelju ili prijateljice moja?

Broj komentara: 6:

  1. Željela bi biti zadnje. Ali ne još...

    OdgovoriIzbriši
  2. Uh pa nekako država vjerojatno vrlo lako nameće ljudima ulogu žrtve, strah, kriza je i tako.

    OdgovoriIzbriši
  3. Hmm... dobro pitanje... "Tko sam ja?"
    Ako se osvrnem na sebe i na svoj životni put, mogu reći da sam u različitim životnim situacijma bila i Žrtva, i Kontrolorka, i Prihvatiteljica, a i Duhovna Stvarateljica.
    Tko sam sad?
    Da još malo razmislim?!... :-)

    OdgovoriIzbriši
  4. Svega pomalo, a najbolje kao duhovna stvarateljica. Ponekad pomislim da ima i nešto peto, ali u tom smislu, moglo bi biti i šesto, a onda neka bude....Pusa Adrianu, uvijek pouzdanom i vjernom duhovnom vodiču.

    OdgovoriIzbriši
  5. Bilo bi lijepo uvijek biti ovo četvrto. Često se zaplićem u prvih troje :(

    OdgovoriIzbriši
  6. Hm..kako rasporediti odgovornost?, ono što je ispravno a ne prilagođavati sebi išta nego samo biti..onako kako treba...kako analizirati bez analize...nisam li svo četiri i niti jedno...svejedno mislim da puno birkamo..a nemamo pojma..htjeli bi mi..i jesmo...ali što?

    OdgovoriIzbriši

Izrazite svoje mišljenje o napisanom (bilo u mojem postu, bilo u nečijem komentaru), kakvo god ono bilo, ali učinite to na pristojan i prijateljski način, tako da pridonesete razmišljanju o temi. Ukoliko niste registrirani korisnik, preporučujem da odaberete jedno ime (Ime/URL - možete napisati samo ime) i koristite za vaše komentare samo njega - na taj način se olakšava komunikacija.