09. 03. 2011.

Ljubav, žene i muškarci

Mnogo puta sam, na raznim mjestima, naišao na tvrdnje kako muškarci i žene drugačije pristupaju ljubavi. Navodno je ženama važniji odnos, dok muškarci daju prednost seksu. Žene vole pričati i analizirati, muškraci su zatvoreni i jednostavniji (ili banalniji). Listu različitosti možete nadopuniti sami.

Međutim, da li smo doista tako drugačiji kad se radi o pravoj Ljubavi?

Evo što mislim o tome. Ljudima je odnos važan, a nezrelih ima i među muškarcima i među ženama.

Nezreli muškarci se razlikuju od nezrelih žena, to je sigurno. Svatko na svoj način upražnjava svoju nezrelost.

To je stoga što su im potrebe ponešto različite. Pa onda lijepo, kao i obično, pomiješaju ljubav s potrebom. To je jedna od odrednica "nezrelosti".

Kad to maknete, ostaju vam samo ljudi, bez obzira na spol i rod. A oni su jednaki u ljubavi i načinu na koji ju doživljavaju.

3 komentara:

  1. Mislim da su "ženski odnos" i "muški seks" isti pojam, a to da trgovci uvijek uspiju svaki odnos pretvoriti u "trebovanje" nije uvijet da "nezrelost" prevladava. Uvijek treba "zagrebati ispod površine" i onda se brzo naiđe na Ljubav.

    OdgovoriIzbriši
  2. Slažem se sa svime gore navedenim, a sviđa mi se i naslov - U naslovu si već odvojio ljubav kao ono bitno, ono što jest zaista važno i što je u biti istina...
    Svi mi, nezreli, pojedinci, muškarci ili žene, tražimo sigurnost - a jedina sigurnost je prava kada spoznamo da je ljubav u nama. Ako je spoznamo da je u nama, shvatit ćemo da je i u drugima, samo s razlikom da je možda nisu još spoznali.

    Jer, jedino je ljubav izvor svake sigurnosti.
    Bog je ljubav.

    Kad to spoznamo nema potrebe upražnjavati svoju nezrelost na različite načine tražeći ljubav tj. potvrdu ljubavi izvan nas... jedino što nam preostaje da je dajemo dalje... pa makar to činili samo tako da imamo razumijevanje za onoga tko još ljubav ne poznaje.

    OdgovoriIzbriši
  3. Nezrelih ima i među muškarcima i među ženama kaže Adrian, međutim, nije rekao da nas je više od 99% nezrelih, odnosno nesvjesnih, neprosvjetljenih i zapravo ne znamo šta je prava ljubav, ma koliko mi pričali o njoj, pravili se da je živimo ili da joj barem težimo. Na kraju uvijek pobijedi potreba.

    OdgovoriIzbriši

Izrazite svoje mišljenje o napisanom (bilo u mojem postu, bilo u nečijem komentaru), kakvo god ono bilo, ali učinite to na pristojan i prijateljski način, tako da pridonesete razmišljanju o temi. Ukoliko niste registrirani korisnik, preporučujem da odaberete jedno ime (Ime/URL - možete napisati samo ime) i koristite za vaše komentare samo njega - na taj način se olakšava komunikacija.