16. 03. 2011.

Uvodno poglavlje u knjigu SinkrolabVjerujete li da neki, naizgled slučajni događaji, mogu sadržavati skriveni smisao? Smatrate li da je svako svjesno stvorenje povezano sa svemirom u kojem živi na način kojeg suvremena znanost tek treba otkriti? Osjećate li da postoji neka inteligencija koja upravlja, ili barem utječe, na događaje u vašem životu?

Ako su vaši odgovori negativni, sinkrolab* tehnike vjerojatno neće ostaviti dubok utisak na vas. Smjestit ćete ih u kategoriju zabave ili, još gore, u područje praznovjerja. Na žalost, ako je tako, u ovom trenutku mogu učiniti vrlo malo toga u smislu promjene vašega mišljenja. Pročitajte prvih nekoliko stranica koje slijede – u njima ću ocrtati osnovnu teoriju sinkorniciteta i pokušati odgovoriti na pitanje kako je uopće moguće da naizgled banalne stvari poput "seta karata s labirintima", mogu poslužiti kao izvor kvalitetnih životnih informacija. Detaljnija rasprava o postojanju i uporabi sinkroniciteta može se pronaći u mojoj knjizi "Skrivene poruke, skrivena značenja", kao i u knjigama drugih autora koje govore o toj temi.

Ako su pak, vaši odgovori na postavljena pitanja potvrdni, onda sam siguran da ćete u ovoj jednostavnoj knjizi, karatama labirinata koje ju prate kao i u cijelom projektu sinkrolab tehnika, pronaći vrijedan dodatak svom istraživanju sinkroniciteta i pomoć pri produbljenju vaše komunikacije s inteligencijom prirode.

Imajte na umu da držite u ruci knjigu čija namjena nije teoretiziranje, već isključivo i jedino – praksa. Ta je praksa u primjeni vrlo jednostavna i stoga može zavarati one koji misle da se radi o nečemu nepouzdanom. Upravo suprotno - radi se o vrlo moćnom sredstvu pomoću kojeg ćete oživjeti svoje skrivene intuitivne i spoznajne sposobnosti. Sinkrolab tehnike, iako naizgled slične mnogobrojnim "kartaško-proricateljskim" odnosno divinacijskim metodama, pretpostavljaju razumijevanje sinkronističkih procesa na jednostavan i izravan način. Svako mistificiranje je u tom smislu besmisleno i štetno.

Najjednostavnije rečeno, sinkrolab tehnike mogu vam ponuditi odgovore na životna pitanja – posebice u situacijama kad donosite određene odluke i potreban vam je dobar savjet.

Potpuno sam svjestan da pojava karata s labirintima može mnoge ljude podsjetiti na ulične gatare i sumnjive manipulatore koji zadivljuju praznovjerne i lakovjerne ljude. Ne mogu ispraviti pogreške koje su počinjene i još se uvijek čine u to ime; ne mogu uliti razumijevanje u umove onih koji ne razumiju i to zapravo ni ne žele; ne mogu otkloniti neizbježnu zlouporabu onih koji žele čuti proročanstva o svojoj budućnosti ili saznati ono što im je bolje ne znati. Ništa od toga ne mogu učiniti, ali me to ne spriječava da na izravan način govorim o vrijednosti sinkroniciteta i njegove praktične uporabe.

Znam da ima mnogo onih koji će sinkrolab tehnike dočekati na nož. Već sam - na sam pomen projekta na kojem radim - čuo začudno oštre kritike na svoj račun. Također, znam da ima onih koji će ih prigrliti nekritično, kao što prigrljuju sve što u njihovom umu ima prizvuk mističnog i tajanstvenog. Ni jedna od te dvije skupine ljudi me ne zanima. Zanimaju me oni koji će sinkrolab tehnikama pristupiti odmjereno, otvorena uma, ali opet s dovoljno razumijevanja i znanja. Zanimaju me oni razvijene razlučujuće sposobnosti – viveke rekli bi jogini – koja će im omogućiti da sinkrolab koriste na pravi način: kao pomoćnu tehniku pri donošenju odluka, bilo za sebe, bilo u savjetovanju drugih.

Njima namjenjujem ovu opsegom malu, ali vrlo sadržajnu i praktičnu knjigu, kao i cijeli "projekt sinkrolab".
Vašu pripadnost toj skupini ljudi, a tako i potencijalnim korisnicima sinkrolab tehnika, najbolje ćete potvrditi ako budete sigurni u slijedeće:

1. Razumijete li što je sinkronicitet i kako djeluje?
2. Razumijete li razliku između "proricanja budućnosti" i savjeta pri donošenju odluka?
3. Imate li dovoljno znanja i informacija o značenjima i uporabi labirinata?
4. Jeste li naučili koristiti jednostavne sinkronistički zasnovane sinkrolab tehnike

Na žalost, opseg ove knjige i njena namjena ne omogućava vam da nakon čitanja sa sigurnošću potvrdno odgovorite na bilo koje od ovih pitanja. Bez obzira na to, u njoj ćete pronaći sve što vam je potrebno – ali u skraćenom obliku! To znači da toplo preporučujem da zatražite podršku i dodatne informacije u drugim mojim knjigama u kojima sam doslovno stotine stranica posvetio upravo tome. Što se tiče prvog pitanja o razumijevanju sinkroniciteta, tome ću posvetiti slijedeće poglavlje u kojem ćete pronaći sve što trebate znati u vrlo pojednostavljenom obliku. Ali, već spomenuta knjiga "Skrivene poruke, skrivena značenja" obavezna je literatura za ozbiljnije istraživaće tog područja.

Drugo pitanje je iznimno važno, a proteže se u filozofske dubine rasprave o slobodnoj volji naspram predodređenosti. Ako tražite informacije o svojoj budućnosti, bilo iz naivne znatiželje bilo iz uvjerenosti da je determinizam dio ustroja svemira, molim vas okanite se sinkrolab tehnika! One su čvrsto zasnovane na povjerenju u snagu vlastitih odluka i stvaranju vlastite budućnosti. Kao dobar oslonac u razumijevanju smisla sinkrioniciteta u odnosu na našu budućnost preporučujem vam pročitati prvih stotinjak stranica moje knjige "Tajne indijske astrologije". Ona govori o jednom vrlo posebnom "generatoru sinkroniciteta", o jyotishu – sustavu zasnovanom na sinkornističkom odnosu između slike nebeskog svoda i života čovjeka. No, informacije tamo iznesene vrijede za svaki sinkronistički sustav, pa tako i za sinkrolab tehnike.
U praktičnom smislu, razumijevanje razlike između besmislenog "proricanja budućnosti" i mogućeg sinkronističkog savjeta pretočit će se u pravilno postavljena pitanja. O tome će biti riječi u ovoj knjizi, neposredno prije objašnjenja konkretnih detalja sinkrolab tehnika.

Treće pitanje odnosi se na vaše znanje o labirintima. Prvi dio ove knjige donosi vam sve informacije o značenju labirinata. Bez njih ne možete koristiti sinkrolab tehnike. Znači, nema vam druge nego naučiti sve o labirintima, da biste uopće mogli pristupiti tumačenju onog što ste dobili koristeći sinkrolab tehnika i karte labirinata. Produbljenje vašeg znanja o labirintima potražite u zasebnoj knjizi "Labirinti i njihove tajne".

Što se tiče posljednjeg, četvrtog pitanja u pogledu vaše spremnosti na korištenje sinkrolab tehnika, na njega će biti odgovoreno u drugom dijelu knjige. Opisat ću nekoliko osnovnih tehnika koje nije problem naučiti. Opisat ću vam način sinkronističkog razmještanja karata te značenje određenih položaja. Također, na nekoliko primjera ću objasniti način tumačenja dobivenih odgovora. Međutim, imajte na umu da se svaka vještina vremenom usavršava te da jedino iskustvo i vježba čine majstora. Zbog toga preporučujem da kandidatkinje i kandidati za ozbiljno korištenje sinkrolab tehnika prođu radionicu koja je ispunjena praktičnim primjerima tumačenja. Na taj način na licu mjesta i na konkretnim primjerima možete vidjeti i "osjetititi" kako se povezuju razna značenja karti labirinata s njihovim položajima, a sve u odnosu na pitanje koje je postavljeno.

Sinkrolab tehnike su doista jednostavne i praktične, a vještom korisniku mogu značajno olakšati pristup informacijama koje su obično skrivene u magli intuicije i naslućivanja. Potrebno je nešto truda i vremena za razbijanje mogućih obrazaca nerazumijevanja, kao i za svladavanje osnovnih informacija o labirintima potrebnih za tumačenja. Ali, jednom kad je to iza nas, ispred nas je otvoren blistav put u novu sinkronističku pustolovinu – sinkrolab vas očekuje!

2 komentara:

  1. Knjigu Sinkrolab možete naručiti kod izdavača: Dvostruka duga, 040 347 343 ili info@dvostrukaduga.hr ili on line: http://www.dvostrukaduga.hr/nae-knjige/izdanja-dvostruke-duge/posebna-izdanja.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=455&category_id=24

    OdgovoriIzbriši
  2. Mislim da da, ova knjiga će mnogima pomoći. Bit će mi puno lakše sada kada mogu imati knjigu, već sam zahrđala od traženja.

    OdgovoriIzbriši

Izrazite svoje mišljenje o napisanom (bilo u mojem postu, bilo u nečijem komentaru), kakvo god ono bilo, ali učinite to na pristojan i prijateljski način, tako da pridonesete razmišljanju o temi. Ukoliko niste registrirani korisnik, preporučujem da odaberete jedno ime (Ime/URL - možete napisati samo ime) i koristite za vaše komentare samo njega - na taj način se olakšava komunikacija.