14. 02. 2011.

Za istinske ljubavnike

Indijska legenda kaže da je svijet nastao zbog ljubavi između Boga i Boginje. Bog je apsolutan i neočitovan, a Boginja predstavlja očitovanu prirodu. Bog je jedan, Boginja je mnogostruka. Njihova je ljubav vječna i savršena. To je zato jer, iako božanski, oni zauvijek traže jedinstvo, a nikad ga ne nalaze u potpunosti. Njihova igra je vječna. Njihova ljubavna ekstaza je vječna. Oni toliko žele jedno drugo, toliko žele biti jedno u drugom! Ipak, između njih je procjep koji ih prividno zauvijek razdvaja. Međutim, taj osti procjep ih zauvijek i spaja!

Kad shvatite tu legendu, shvatit ćete narav savršene ljubavi.

Shvatit ćete da nikada i ni na koji način ne možete pobjeći od ljubavi. Ne možete prestati voljeti ili prestati biti voljeni. Možete se privremeno izgubiti u prividu, to je istina. Ali, napustiti ljubav - to je nemoguće, jer vi sami načinjeni ste od ljubavi. Vi jeste Ljubav. Vi sami nastali ste zbog vječne težnje Boga i Boginje da se spoje u kozmičkom orgazmu savršenstva. Djelomično ste Bog, djelomično ste Boginja, ali ono što ste u potpunosti - to je procjep između njih ispunjen vatrom stvaranja - vatrom savršene ljubavi!

(A.P. Kezele: Savršena ljubav)

Broj komentara: 5:

  1. Hmmm..da... tako stoji u Šiva purani! Ono što je meni zanimljivo, da je njihovo vjenčanje otpočelo pod utjecajem Purva Phalguni! :-) :-) :-)
    U svakom slučaju, taj procjep je ono što ih vječno spaja!

    Neka svaki dan, bude dan Ljubavi - zar može... uopće drugačije?

    OdgovoriIzbriši
  2. Prekrasno... i zanimljivo. A naročito (slažem se s Čarobnicom) dio:"Ipak, između njih je procjep koji ih prividno zauvijek razdvaja. Međutim, taj isti procjep ih zauvijek i spaja!"

    Čovjek kao vječna igra ljubavi, spajanja i razdvajanja njegovog nebeskog i zemaljskog dijela... jedinstvo u nastajanju - međusobnog darivanja Neba i Zemlje...

    OdgovoriIzbriši
  3. ma lijepo, ali izaziva čežnju i boli, ali lijepo ... :-)

    OdgovoriIzbriši
  4. Izaziva toplinu, od glave do pete, a velike oči svijetle u mraku....

    OdgovoriIzbriši

Izrazite svoje mišljenje o napisanom (bilo u mojem postu, bilo u nečijem komentaru), kakvo god ono bilo, ali učinite to na pristojan i prijateljski način, tako da pridonesete razmišljanju o temi. Ukoliko niste registrirani korisnik, preporučujem da odaberete jedno ime (Ime/URL - možete napisati samo ime) i koristite za vaše komentare samo njega - na taj način se olakšava komunikacija.