07. 02. 2011.

Gospa od mora















Kakva čuda može stvoriti jedna mala knjiga! Kad sam pisao "Dupinov san" znao sam da se radi o posebnoj knjizi, ali da će za sobom povući toliko toga...e, to je već čudo! Još jedna velika zahvala Goranu na svom trudu i ŽIVOTU kojeg je uložio u ovaj projekt! Evo Goranovog pisma:

Uvaženi prijatelji,

U petak, 04. veljače o.g. bracera 'Gospa od mora' morem je zaplovila, po prvi puta i zajedrila...

Bio je to divan dan s divnim ljudima u iznimnom doživljaju. Sunčan i podržavajući u kojem se bracerino latinsko jedro po prvi put vjetru otvorilo...

Hrvatski registar brodova toga dana bio nam je u kontroli stabiliteta i maritivnih sposobnosti brodice... Uz neke sitne dopune i promjene koje smo dužni učiniti uskoro ćemo dobiti i potrebnu svjedožbu za plovidbenu dozvolu.

HTV nas je također snimio prvo bracerino jedrenje. Navedeni prilog možemo pogledati na HTV-om MORU, u nedjelju 13.02. u 13:20 sati na I programu HTV-a.

Mnogo bracerinih fotografija snimio je Ljubo Gamulin, fotograf i zaljubljenik u more, sin našeg kapetana Jadrana. Četiri njegove fotografije upućujemo Vam u attachu.

Na kontroli plovnosti i prvom jedrenju bili su: g. Nikša Oreb i g. Frano Nobilo iz Hrvatskog registra brodova, dr.sc. Nenad Bobanac, projektant; Vatroslav Kuliš, slikar; Mile Jadrešić, kalafat; Branko Jadrešić; majstor za konope i koloture; Jadran Gamulin, kapetan; Dado Sekso iz Erste S leasinga; Šime Stipaničev, mladi skiper koji je sam preplovio Atlkantik; Ljubo Gamulin, fotograf.

Bracera se sada sprema za blagoslov u Supetru na Braču u utorak, 19. travnja o.g., nakon koje nastavlja ploviti put Bola, Jelse na Hvaru, Mljeta i Dubrovnika.

Do poziva na zajednički susret na Braču - svako Vam dobro !

S poštovanjem,
Goran Stojanović
Ravnatelj
Dupinov san - The Dolphin Dream Society

Nema komentara:

Objavi komentar

Izrazite svoje mišljenje o napisanom (bilo u mojem postu, bilo u nečijem komentaru), kakvo god ono bilo, ali učinite to na pristojan i prijateljski način, tako da pridonesete razmišljanju o temi. Ukoliko niste registrirani korisnik, preporučujem da odaberete jedno ime (Ime/URL - možete napisati samo ime) i koristite za vaše komentare samo njega - na taj način se olakšava komunikacija.