28. 11. 2014.

Neodance ples Boginje

Treća radionica u neodance programu nosi ime “Ples Boginje”. Do tog trenutka, neodance je polaznicima dao mnoga lijepa iskustva zajedništva, pretapanja, užitka i jednostavne iskrene sreće u plesanju. Međutim, sve je to na neki način priprema za tehnike, metode, plesove i iskustva koja slijede.

Ako bih “ples Boginje” trebao opisati najkraće moguće, rekao bih da se radi o plesnoj tantri.

Preciznije, sve ono što je opisano u mojoj knjizi “Sadashiva tantra”, u plesu Boginje se provodi u praksu na jednostavniji i pristupačniji način.

Dakle, ples Boginje MOŽE biti seksualno iskustvo. Da li će ikada to biti, ovisno je od svakog pojedinca i skupine u kojoj se taj ples prakticira. U svojoj biti, ples Boginje je, kao i sve drugo u NeoDance-u potpuno duhovno iskustvo.

Kroz iskustvo odbacujemo sve smetnje, složenosti, osobne značajke i veze koje nas sputavaju i dolazimo do stanja u kojem naša osobnost više nema presudni značaj. Postajemo jedinstveni dijelić cjeline i tečemo s tokom Života. Ples je način na koji se to postiže.

Tantrik/a je poput žice na lutnji – izgleda kao da glazba dolazi iz nje, ali njen je izvor u duši onog koji na njoj svira”, kaže Sadašiva tantra opisujući stanje prave tantrike (praktikantice ili praktikanta tantre).
U Neodance-u koristimo put u kojem je tijelo prekidač kojim pokrećemo iskustvo. Na neki način tijelo predstavlja naša vrata u duhovni svijet. U tom smislu, cijeli neodance a posebice ples Boginje, predstavlja materijalizaciju Šukrinog puta. Čitali ste “Čarobnicu”?

Ako niste, svakako to učinite – neke stvari će biti jasnije, a jako je dobro proučiti opširno objašnjenje uloge tijela u duhovnom razvoju, kao što je to učinjeno u knjizi “Čarobnica”. Primjerice, Ples Boginje obuhvaća pojmove kao što su seksualnost i užitak, ali dodiruje i pitanje odnosa, veza, želja pa čak i rnbundana, dakle karmičkih ljubavnih veza.

Ciljevi treće radinonice ili Plesa Boginje su:
  • transcendencija svoga tijela i osobnosti te doživljaj zajedništva, zajedničkog postojanja, odnosno iskustvo POSTAJANJA drugim tijelom odnosno drugom osobnosti
  • provođenje takvog stapanja i pretapanja, odnosno potpunog iskustva zajedništva s partnerom odnosno intimnom skupinom
  • razjašnjavanje i raščišćavanje vezujućih rnubandana kroz sveti, odnosno “tantrički” ples

Put do ostvarenja tih ciljeva je sveti ples koji prelazi u erotski pa čak i intimni, dakle seksualni, i to u paru odnosno skupini. Na samoj radionici učimo kako raditi plesnu tantru, odnosno primjenjujemo njene ne-tjelesne aspekte, a potpuna primjena sa seksualnim elementom je prepuštena svakome u privatnom okruženju.

***

Ovo je i poziv na ples! Pridružite nam se u nevjerojatnom dočeku nove 2015. godine. Bez obzira na to jeste li bili na nekoj od Neodance radionica ili počinjete ispočetka, dobrodošli ste.

dainformacije@gmail.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Izrazite svoje mišljenje o napisanom (bilo u mojem postu, bilo u nečijem komentaru), kakvo god ono bilo, ali učinite to na pristojan i prijateljski način, tako da pridonesete razmišljanju o temi. Ukoliko niste registrirani korisnik, preporučujem da odaberete jedno ime (Ime/URL - možete napisati samo ime) i koristite za vaše komentare samo njega - na taj način se olakšava komunikacija.