03. 11. 2014.

Duša

http://smnr.me/neb4yi
U svakodnevnom govoru, ali i unutar duhovnosti, "duša" je pojam koji se vrlo često upotrebljava. Međutim, ne samo da različiti ljudi imaju različite predstave o tome o čemu se radi, već i različite škole duhovnosti to drugačije tumače. Možda upravo zbog toga što se tako često o njoj govori, duša može biti razlog za zbunjenost.

Na tom mjestu počinje drugi online seminar iz serije "Istraživanje duhovnosti" pod jednostavnim nazivom – "Duša".

U prvom seminaru obrađen je pojam "svijesti" kao temeljan za razumijevanje bilo čega "duhovnog", ali zapravo i bilo čega u životu. Jer, mi jesmo svijest. Kad ne bismo bili, ništa drugo ne bi bilo moguće – ni jedno iskustvo, ni jedna spoznaja.

Ali, što je onda duša? U kakvom je ona odnosu s osobnošću? Je li duša besmrtna? Što umire, a što ne? Želje i karma, kozmički impulsi i dharma; i u svemu tome, uloga slobodne volje...

Online seminar "Duša" nešto je interaktivniji nego što je to "Svijest", s više vježbi, oko tridesetak videa, izvadaka iz knjiga i predavanja. I naravno, ja sam uvijek na raspolaganju za pomoć i odgovore na pitanja.

Da podsjetim, online seminari su otvoreni svakome, cijelo vrijeme. Radite od kuće, tempom koji vama odgovara, u vrijeme koje vama odgovara. Možete se uvijek vraćati na mjesta koja želite ponovno pogledati i/ili utvrditi. Ako u budućnosti dođe do promjena ili dodataka u materijalima, oni će biti dostupni i vama. To je kao da ste kontinuirano na tečaju koji se stalno razvija!

Iako je "Duša" drugi dio serijala "Istraživanje duhovnosti", može ga se pohađati i bez prvog dijela, na koji se uvijek kasnije možete upisati.

Probajte s online seminarima – to je izvrstan način da budete u kontaktu sa mnom iz udobnosti svoga doma. Vidimo se!


http://smnr.me/neb4yi

***

Sedam koraka na online seminaru "Duša"

1 Duša
Što je duša i u kakvom je ona odnosu s osobnošću...

2 Besmrtnost
Ono što mi doista jesmo, nikada ne umire

3 Iz života u život
Razumijevanje mehanizma ponovnih utjelovljenja

4 Želje – osobni impulsi
Mogu li se sve želje ispuniti? Kako prepoznati želje koje su vrijedne ispunjavanja?

5 Slobodna volja i karma
Kako iz slobodne volje nastaje karma koja nas ograničava...

6 Životna misija - dharma
Usklađenost s kozmičkim impulsima i pronalazak životne misije

7 Slobodna volja i dharma
Slobodnom voljom pristajemo na svoju dharmu, a pritom se u nama stvara osjećaj ispunjenja ili jogijske "punje".



1 komentar:

Izrazite svoje mišljenje o napisanom (bilo u mojem postu, bilo u nečijem komentaru), kakvo god ono bilo, ali učinite to na pristojan i prijateljski način, tako da pridonesete razmišljanju o temi. Ukoliko niste registrirani korisnik, preporučujem da odaberete jedno ime (Ime/URL - možete napisati samo ime) i koristite za vaše komentare samo njega - na taj način se olakšava komunikacija.