15. 01. 2014.

Planovi za 2014.

Budući da su moji osobni planovi za 2014. usko povezani s radom (i planovima) Duhovne akademije, onda ovdje prenosim članak koji je objavljen na DA web stranicama.

***

Nadmo se da ste ugodno, zdravo i sretno ušli u novu 2014. godinu! Prema jyotish analizi čeka nas zanimljiva godina koja je nazvana "godinom tame i svjetla". Do petog mjeseca traje njezin "tamni dio", to jest nastavak dosadašnjeg razdoblja, a zatim bi nas, iskreno se nadamo trebalo dočekati bolje vrijeme!

Duhovna akademija će u skladu s tim podesiti svoj program rada. U ovom trenutku u tijeku su aktivnosti započete najesen. U Sloveniji i Hrvatskoj provodi se program trogodišnjeg studija jyotisha, a čak četiri skupine su obuhvaćene procesom "dekonstrukcije iluzije" koji traje oko šest mjeseci. Završetak tih programa očekuje se na proljeće, odnosno prije ljeta, a nove skupine započinju s radom u devetom ili desetom mjesecu. No, o tome će još biti riječi na našim stranicama, a bit ćete obaviješteni i preko naših mailing listi. (Ukoliko niste na mailing listi, možete to zatražiti mailom.)

Tijekom proljeća u planu su tečajevi Integralne meditacije u Mariboru i Zagrebu, a isto tako i redoviti proljetni Tečaj ubrzanja.

S obzirom na krizni četvrti mjesec predviđen jyotish analizom, najvažniji događaj u Duhovnoj akademiji u prvoj polovici godine je takozvana "Soma upaja" koja će se održati u subotu, 12.04.2014. O Soma upaji ćemo uskoro objaviti zaseban članak, kao i poziv na ranu prijavu. Sudjelovanje u upaji zahtjeva znanje Rasa tehnika, ali ćemo, kao i u slučaju prethodnih upaja (recimo Šani-Rahu upaje prošle godine) dan ranije organizirati poduku. Učinit ćemo sve da nazočnost Soma upaji bude moguća i pristupačna svima.

S obzirom na težinu krize u četvrtom mjesecu, bilo bi dobro da Soma upaji prisustvoju što veći broj ljudi koji će nakon subote, 12.04., taj isti program provoditi kod kuće do kraja mjeseca i na taj način sudjelovati u širenju vibracije mira.

Mnogo toga ovisi o tome kako će se odvrtjeti događaji u nas i u svijetu tijekom četvrtog mjeseca. Međutim, mi smo optimisti i s nadom očekujemo izvrsno razdoblje koje slijedi nakon toga. U tom smislu već sada najavljujemo ponavljanje jedinstvenog seminara "Dekonstrukcija iluzije" koji predstavlja vrhunsko i konačno znanje, te završetak i ispunjenje potrage za prosvjetljenjem.

Dekonstrukcija iluzije predviđena je za subotu, 27.09.2014., a o tome će svakako biti još riječi i najava, nakon što uspješno prebrodimo četvrti mjesec 2014.

2 komentara:

 1. Koji ne znamo rasa tehnike,dal mozemo obicnu meditaciju provoditi?

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Sasvim sigurno možete raditi što god mislite da je u redu. Četvrti mjesec je kritičan i pa ionako pozivam sve koji mogu organizirati bilo što na duhovnoj razini, da to učine.

   Međutim, za sudjelovanje u Soma upayi treba znati ispravno raditi Rasa tehnike. Za one koji to ne znaju raditi, u petak, večer prije same upaye ćemo organizirati poduku, tako da se to može srediti na brz i elegantan način.

   Dakle, sve "duhovne" aktivnosti su naravno u redu u tom razdoblju, ali ako želite doprinjeti najviše što možete, onda se priključite Soma upayi u subotu 12.04.2014. (nakon što se u petak naučili Rasa tehnike na ispravan način).

   Izbriši

Izrazite svoje mišljenje o napisanom (bilo u mojem postu, bilo u nečijem komentaru), kakvo god ono bilo, ali učinite to na pristojan i prijateljski način, tako da pridonesete razmišljanju o temi. Ukoliko niste registrirani korisnik, preporučujem da odaberete jedno ime (Ime/URL - možete napisati samo ime) i koristite za vaše komentare samo njega - na taj način se olakšava komunikacija.