29. 01. 2013.

Poziv! 01.-05.05.2013., Novi Vinodolski


Živimo u neobičnom vremenu kontrasta. S jedne strane svakodnevni, materijalni svijet, pokazuje znakove prenapregnutosti. S druge strane, na duhovnoj se razini otvaraju do sada nezamislive mogućnosti.

2012. godina i njen završetak, zimski solsticij, označili su razdoblje preokreta. Polako ali sigurno, vremena se mijenjaju.

No, većina promjena neće biti vidljiva običnom oku. Iluzija je sveprisutna, a njezin zagrljaj snažan. Za one koji nisu spremni, svijet će, više-manje, ostati isti. Nastavit će se igra skrivača u kojoj jedna scena mijenja drugu. Glumci su isti, a pokreću ih predvidljive želje. Začarani krug potrage, pronalaženja, razočaranja i nove potrage, i dalje će upravljati ovim svijetom, učvršćujući lance kojima su okovani njegovi stanovnici.

2013. označava početak novog vremena. Vrata koja vode u slobodu su otvorena. Tu i tamo, za sada u malom broju, ali ipak sve više i više, pojedinci će osjetiti promjenu. Stvari više nisu iste.

Za njih – nadam se da ste i vi među njima – ovo je prva u nizu godina označenih zajedničkim imenom "dekonstrukcije iluzije".

Možda ste na duhovnom putu proveli desetljeća, slušajući razne priče, i isprobavajući razne staze. Možda ste nekud i stigli hodajući njima, ali u vama još uvijek gori neutaživa žeđ za ciljem. I kad malo razmislite ona je ista, ili čak i veća, nego je bila na početku vašega puta, zar ne?

Možda ste tek sada, nedavno, osjetili zov da proniknete u nevidljive tajne života i sada ste se našli u neobičnom svijetu "duhovnosti". Prepun je šarenih ukrasa, obećanja i priča, a vi zapravo ne znate u kom smjeru biste krenuli.

Ili ste sve donedavno gledali svoja posla i nije vas bilo briga za nešto tako neuhvatljivo kao što je "svijest" ili "istina". Međutim, sada osjećate da vas vuče nešto tanahno ali snažno. Želite znati što je to što vas okružuje? U kakvom ste se to svijetu našli? Gdje ste? Što raditi ovdje? I zašto?

Odgovori nisu daleko od vas. Vama koji živite u novom vremenu ponuđena je mogućnost dolaska do cilja.

Mogao bih govoriti koristeći gotovo legendarne termine poput "prosvjetljenja". Ili, primjerenu i snažnu analogiju, poput "buđenja". To bi bilo sasvim opravdano jer su generacije tragatelja težile upravo tome.

Dekonstrukcija iluzije završava prosvjetljenjem.

Dekonstrukcija iluzije je moguća; otpočela je i odvija se nezaustavljivom brzinom. Jedino je pitanje: hoće li ona zahvatiti i vas?

Hoćete li dopustiti da zahvati i vas?

Želite li krenuti na putovanje koje može i mora završiti u dogledno vrijeme, u razumnom roku, tijekom vašega života; još prije, ovdje i sada? Želite li konačni iskorak, siguran put k prosvjetljenju i buđenju?

Jer, upravo to je ono što vam nudim!

Pozivam vas da mi se pridružite na početku puta koji vodi vašem prosvjetljenju – i to mnogo brže nego što ste ikada zamišljali da bi se moglo dogoditi.

Ne radi se o još jednoj priči; još jednom uvjerenju i bajci ispričanoj u ime Maye, gospodarice svih iluzija. Radi se o bijegu iz njenog zagrljaja; o bijegu iz gotovo savršenog zatvora u kojeg smo se sami zatvorili.

Želite li van?

Želite li znati kako svijet zapravo izgleda "tamo vani"?

Upozoravam vas, možda vam se sloboda isprva neće svidjeti. Zatvor iluzije zna biti vrlo udoban. Ipak, mnogi od vas osjećaju poziv kojemu ne mogu odoljeti. Zatvor, pa čak i onaj s pet zvjezdica, ipak je samo zatvor. Sloboda vrijedi više. Istina vrijedi više.

Želite li biti slobodni?

Želite li znati što zapravo leži tamo na kraju puta, u točci kada su sva pitanja odgovorena i nema ničeg drugog osim prosvjetljenja?

Pridružite mi se onda.

Ovo je godina početka novog vremena. A početak petog mjeseca je najpovoljnije vrijeme unutar nje. Pravo vrijeme za dobar početak završnog puta!

Od 01.05.2013. do 05.05.2013. bit ću u Novom Vinodolskom, zajedno sa sudionicima skupa "Dekonstrukcija iluzije". Za sve njih – a možda i za vas, ako nam se pridružite - ta četiri dana bit će nezaboravni. Iako je tema naizgled "teška", učinit ću sve da ju prenesem i izložim na jednostavan i razumljiv način. S obzirom na prošlogodišnji skup "Buđenje" održan na istom mjestu i iskustva stečena na njemu, mogu sa sigurnošću reći da nećete ostati ravnodušni. "Dekonstrukcija iluzije" će vas promijeniti, približiti istini i, zapravo, odaslati na put bez povratka.

Želite li to? Jeste li dovoljno hrabri? Jeste li spremni za konačni iskorak?

Znam da jeste. Prosvjetljenje je vaša sudbina.

Dobrodošli!


PS Detalje o resortu Novi, cijenama i prijavi potražite na DA stranicama.

PPS Tijekom slijedećih nekoliko mjeseci, prije samog skupa, pratite članke koje ću objavljivati na ovom mjestu. Vjerujem da će vam oni razjasniti mnogo toga i da će vas na najbolji mogući način pripremiti za skup "Dekonstrukcija iluzije".

1 komentar:

  1. " 'Dekonstrukcija iluzije' će vas promijeniti, približiti istini i, zapravo, odaslati na put bez povratka....."

    Kako bi to divno bilo!!! učinit ću sve što mogu da budem tamo u to vrijeme! ne znam što bi me moglo spriječiti! izvan sebe, ograničenog, sam i od same pomisli na nešto što slutim već duže vrijeme. možda je ovo pravi trenutak, prilika koja nije nikako za propustiti. ako ništa barem priprema za neko buduće vrijeme.

    :-))))

    L. pozdrav!

    OdgovoriIzbriši

Izrazite svoje mišljenje o napisanom (bilo u mojem postu, bilo u nečijem komentaru), kakvo god ono bilo, ali učinite to na pristojan i prijateljski način, tako da pridonesete razmišljanju o temi. Ukoliko niste registrirani korisnik, preporučujem da odaberete jedno ime (Ime/URL - možete napisati samo ime) i koristite za vaše komentare samo njega - na taj način se olakšava komunikacija.