02. 12. 2011.

20 godina Dvostruke duge i očekivanje 2012.

Ove godine Dvostruka duga slavi dvadeset godina postojanja! Prije dvadeset godina, sjećam se, činilo mi se da završavam jednu fazu svog života i stojim na pragu novoga početka. Nisam uopće razmišljao o tome kamo će me, i kako, taj put odvesti. Danas kad pogledam unatrag, gotovo ne mogu vjerovati da smo učinili toliko toga... a doživjeli i više!

S druge strane, možda je moglo i bolje. Možda smo mogli biti uspješniji. Možda. Ali, ne vjerujem da smo mogli biti ispunjeniji! Ne bismo to podnijeli – primili smo upravo onoliko koliko je u nas stalo!

I sada ponovo stojimo na pragu novoga početka. Ne zato jer smo izdržali dvadeset godina radeći za ideju, dok su mnogi drugi radili i još uvijek rade samo za novac. Ništa posebnog nema u dvadeset godina, osim lijepe obljetnice. Međutim, godina koja je pred nama – 2012., e to je već sasvim druga priča!

Iako ona u sebi nosi neizbježnu psihološku napetost (proročanstva, strahovanja, stvarna situacija u svijetu), već dugo nisam osjećao takav optimizam pri pomisli na budućnost! Tome su svakako pridonijele spoznaje o kojima govorim u posljednje vrijeme (i o kojima sam pisao u "Razdvajanju svjetova"). Dolazi jedinstveno i posebno vrijeme. Što god da je u nama, to će se pojaviti i oko nas. Stvaranje našega svijeta nikad nije bilo, a možda i nikada neće biti izravnije nego što je sada. Misao = stvarnost. Riječ = stvarnost. Djelo = stvarnost. Sve što je u nama, pred našim će se očima pretvoriti u stvarnost oko nas.

Uh, sada kad sam to napisao, shvaćam da bi tako nešto moglo biti i zastrašujuće! Možda nisu svi tako sigurni u ono što nose u srcu. Niti u ono o čemu razmišljaju i što čine. Ali, ako je tako, i ako vas činjenica da će vaše misli, kakve god da jesu, postati stvarnost, onda je krajnje vrijeme da nešto učinite po tom pitanju!

Možda su mnogi oklijevali s promjenama, bojeći se posljedica, nesigurni u rezultate. Ako je tako, sada znate: vaš je izbor hoćete li svjedočiti promjenama ili ćete se prepustiti strahu i nesigurnosti. Jer promjene želite, zar ne? Ali ste i nesigurni, zar ne? I koliko mislite da takvo stanje još može potrajati? Ne dugo, uvjeravam vas. Godina pred nama, (ne)slavna 2012. je vrijeme izbora. Raskršće. Prilika za promjenu.

Ubrzo ću objaviti na webu jyotish analizu razdoblja u 2012. godini. Međutim, čak i bez toga, mogu vam reći da nas očekuje dobro razdoblje, dobra godina. Naravno, neće je svi takvom doživjeti, ali ako se uzdignemo do točke gledišta opće dobrobiti, imamo razlog za veliko slavlje! Rijetko se pojavljuju trenuci tako povoljni za razvoj svijesti, tako dobri za evolutivne promjene i savršeni za širenje blaženstva i obilja!

Naravno, uvijek postoji neki "ako", a najčešće on ukazuje na naše vlastito stanje, namjeru, postupke... U tom smislu moj nevjerojatni optimizam zasnovan je na nesigurnom rezultatu kolektivnih odluka velikog broja ljudi. S jedne strane je tako, ali s druge, sasvim sigurno znam da će sve biti u redu! Očekuje nas nevjerojatno povoljno razdoblje za našu evoluciju; prilika kakvu smo možda čekali stotinama života.

Ne mogu učiniti mnogo više od onog što sam već učinio. Stoga ću jednostavno otvoriti svoje srce i poželjeti da na raskršću svjetova – a 2012. godina to jest - svi pronađete put u stvarnost kakvu zamišljate u svojim najboljim trenucima – stvarnost ljubavi, sreće, mira i obilja.

1 komentar:

  1. Ne znam sta da kazem osim da jako zelim da se to dobro dogodi u 2012-oj , da se molim da svi pronadju pravi put da dodju u tu dobru stvarnost...

    OdgovoriIzbriši

Izrazite svoje mišljenje o napisanom (bilo u mojem postu, bilo u nečijem komentaru), kakvo god ono bilo, ali učinite to na pristojan i prijateljski način, tako da pridonesete razmišljanju o temi. Ukoliko niste registrirani korisnik, preporučujem da odaberete jedno ime (Ime/URL - možete napisati samo ime) i koristite za vaše komentare samo njega - na taj način se olakšava komunikacija.