15. 05. 2011.

Samo za taj osjećaj!

U časopisu MadeIN objavljen je veliki članak na šest stranica s fotografijama, pod naslovom "Samo za taj osjećaj".

Uvijek mi je bilo zadovoljstvo pisati o jedrenju na dasci, pa kad mi je moj prijatelj Marin Mavra predložio da napišem članak o soulwindsurfingu za MadeIN magazin (časopis se može kupiti u svim prodavaonicama Tiska; koncept je nešto poput "Men's Healtha", a moto im je "Zabava. Informacija. Strast."), naravno da sam pristao!

Priča koja je objavljena u časopisu nije nova za one koji prate moje pisanje, kako ovdje tako i na engleskim Soulwindsurf stranicama. Međutim, drago mi je da će sada i mnogo drugih ljudi imati prigodu čitati o tome.

Kao i uvijek, pokušao sam pokazati kako i zašto je jedrenje na dasci jedan od najljepših sportova ikad izmišljenih. Članak govori o osjećaju "in the flow"; o potrazi za "zonom" i drugim unutarnjim iskustvima koje windsurfing pruža na spontan način. Uvjeren sam da će mnogi nakon čitanja članka poželjeti jedriti – ili se vratiti jedrenju, ako su se iz nekih razloga od toga udaljili.

Cilj mi je bio nadahnuti i potaknuti. Članak izgleda jako lijepo s velikim fotografijama (OVDJE možete pogledati cijeli članak). Privlačno i čitljivo.

Zoran Opalić, jedan od urednika MadeIN-a, Marinov prijatelj, već je počeo jedriti. Zahvalan sam obojici na inicijativi. Mislim da je članak dobar pothvat i vrijedan doprinos popularizaciji jednom od najljepših sportova na svijetu, ali i drugačijem pristupu sportu koji je danas mnogima više nego potreban.

3 komentara:

  1. Ja samo uživam u "Jedrenju na vjetru duše", obožavam "veliku vodu" i hrabre ljude. Ne znam da li se i to priznaje, ali opisom odgovara pravom promatraču i uživaocu u ovom sportu. Svaki takav trenutak me učini svjedokom ljepote jedrenja i tada je život lijep, život je svet.

    OdgovoriIzbriši
  2. Lijepo.
    Nikad nije kasno... s obzirom da si počeo s 36 godina...
    Kad bi mi se ukazala prilika...
    možda... djeluje zaista privlačno... čini se kao da ne trebaš ništa specijalno raditi dok jedriš... ali dok dođeš do tog momenta tj. stupnja, treba puno "palente pojesti". :-)
    Želim ti još puno lijepih trenutaka na Jadranu i ostalim morima.
    P. S. Prošlo mi je kroz glavu: Ne zoveš se Adrian bez razloga. ;-)

    OdgovoriIzbriši

Izrazite svoje mišljenje o napisanom (bilo u mojem postu, bilo u nečijem komentaru), kakvo god ono bilo, ali učinite to na pristojan i prijateljski način, tako da pridonesete razmišljanju o temi. Ukoliko niste registrirani korisnik, preporučujem da odaberete jedno ime (Ime/URL - možete napisati samo ime) i koristite za vaše komentare samo njega - na taj način se olakšava komunikacija.