23. 04. 2011.

Projeće, jaje, zec, pun Mjesec i nedjelja

Ime mi je Ištar. Začela sam dijete s bogom Suncem. Ni njegova ruka ni njegov penis nisu me taknuli – bila je dovoljna jedna njegova zraka!

Među vas, u svijet tame, poslala sam svog sina Tammuza, ali ga vi niste prepoznali. Kao sin Sunca njegova je svjetlost bila prejaka. Sada ga tražim, neprepoznatog, osuđenog i ubijenog.

Ja sam Kraljica neba i silazim k vama tek kad moj muž Sunce pobijedi tamu na prvi dan proljeća. Čekam da Mjesec, moja duša, bude pun, a zatim imam još par dana da pronađem svog ubijenog sina. On će biti uzdignut na nebo u nedjelju, na dan svoga oca, boga Sunca.

Vaše su oči pregrube da bi me vidjele. Zato se pojavljujem kao sjeme, klica svega, kao plodno jaje iz kojeg nastaje život. Darovala sam vam svog sina, sada vam darujem i sebe. Prepoznat ćete me i u mojem malom sluzi i prijatelju, zecu. Njegov trk po zelenim livadama koje se bude, moja je poruka za vašu budućnost.

Tog dana, moj će se sin vratiti k meni, nebeskoj majci koja je zanijela sa svjetlošću. Bit će uzdignut na nebo, ali će vam se ponovo vratiti. To je njegova sudbina. Svake godine, ponovo i ponovo, u jajetu i zecu, u Suncu i buđenju, mi vam darujemo život.

A vi to nemojte zaboraviti! Slavite taj život, u srcu i duši, u radosti i veselju, u ljubavi i davanju.

Poslije mene, doći će drugi koji će preuzeti moj lik i moju priču. I to je u redu, tako dugo dok znate što činite i koga slavite. Ali, čak i ako to zaboravite, moji simboli neće nestati! Jaje, zec, pun Mjesec i nedjelja – ovako ili onako, ostat će s vama sve dok se ne prisjetite ponovo!

Postoji istina koja je vječna – stara je poput kostiju Zemlje koju su vas iznjedrile. A postoje i priče ispričane kasnije, ne bi li služile nekim drugim ciljevima. Iza tih priča, kao i iza ove moje, istina će uvijek sjati i biti vidljiva onima koji ju iskreno traže.

Ime mi je Ištar. Začela sam djete s bogom Suncem. Dala sam ga vama, kao jaje života. Njegova smrt, vaš je život. I tako će biti zauvijek.

4 komentara:

  1. Večer je i čekam suprugu da se vrati iz Crkve s blagoslova hrane. U košaricu je stavila od svega pomalo i naravno - jaja. Takvi su običaji koje smo preuzeli od roditelja, djeca nam odrastaju u poštivanju običaja i zasigurno će i oni činiti isto.
    No, kakve veze imaju jaja i Uskrs? Zec i Uskrs?
    O tomu se ne pitamo - jer je to običaj!?!
    Krenemo li googlati, čitati, pronaći ćemo hrpe "razloga, dokaza", netko je nabrojio 25 ljudi prije Isusa koji su razapeti i uskrsli treći dan.
    Kako god bilo, Uskrs je radostan dan u kojem se osjećamo nanovo rođeni, puni energije..
    Hvala Adrianu na ovakvoj uskrsnoj čestitci i sretan Uskrs svima!

    P.S.Ne znam jesam li sam "stvorio teoriju" ili sam je u bezbrojnim kolonama riječi prepoznao kao svoju - kao što DNA pamti fizički razvoj ljudskog tijela, tako i podsvijest pamti sve događaje od početka povijesti. Samo je potrebno pronaći ulaz i potražiti u sebi povijest.
    Možda je Adrian otamo iskopao ovu priču...
    A možda sam samo lijeni sanjar

    OdgovoriIzbriši
  2. Vrlo prepoznatljivo i zanimljivo.
    Sunce, Kraljica neba, bezgrešno začeće, sin Sunca, uzdignuće, pun mjesec...

    Sjeme - koje, kad se položi u zemlju i umre, daje život mnogima - ...simbol je žrtve, smrti i uzdignuća, tj. novog rođenja, plodnosti, rasta - ukratko života. U njemu je sadržano sve - a kad dan nadjača noć, kad svjetlo pobijedi tamu, stvaraju se uvjeti za novi rast, novi životni ciklus.

    Doduše, zeca ne kužim - prije bih rekla da je zec simbol plodnosti.

    Ipak, priča je toliko utkana u našu prirodu da je lako možemo uočiti svake godine iznova, kako u prirodi, životu tako i u postojećoj nam religiji...

    Sretan Uskrs svima koji slave pobjedu Svjetla nad tamom - pobjedu života.

    P.S. Lijepe pisanice!

    OdgovoriIzbriši
  3. Mislim da imena u stvarnosti nisu ni važna, svatko od nas tko je voljan otvoriti svoje srce prema Svetoj božanskoj ljubavi i uzdići se slaveći tu ljubav, on sam u svoje srce poziva cijelu božansku obitelj. Poštivajući rane i muku njezinog sina , slaveći njezinog sina, ljubeći njezinog sina, poziva Kraljicu neba da siđe i dobiva njezinu moćnu zaštitu. Put do kraljice neba je put istine, tko je spreman ići putem istine, dobiva njezinu naklonost, a put istine je put njezinog sina koji nas vodi prema njezinim odajama.

    OdgovoriIzbriši

Izrazite svoje mišljenje o napisanom (bilo u mojem postu, bilo u nečijem komentaru), kakvo god ono bilo, ali učinite to na pristojan i prijateljski način, tako da pridonesete razmišljanju o temi. Ukoliko niste registrirani korisnik, preporučujem da odaberete jedno ime (Ime/URL - možete napisati samo ime) i koristite za vaše komentare samo njega - na taj način se olakšava komunikacija.