16. 09. 2014.

Sinkrolab online seminar je upravo postao još bolji!

Prije nekoliko mjeseci otpočeo sam s online seminarima. Iako sam odmah jasno vidio prednosti takvog "kanala" podučavanja duhovnog znanja, bilo je pitanje kako će takva novost proći u praksi. Prošla je – odlično!

Prošli tjedan sam poslao malu anketu sudionicima Sinkrolab online seminara. Neki od podataka koje sam do sada dobio kažu:
  • 67% sudionika smatra da su preko online seminara dobili VIŠE znanja nego uživo
  • za 44% sudionika online seminar je ponudio nešto IZNAD njihovih očekivanja (ostatak, 56%, prema očekivanjima)
  • 89% sudionika bi definitivno preporučilo online seminar prijateljima
Zahvaljujem također na izvrsnim ocjenama koje su mi sudionici dali za video i pisane materijale, te vježbe.

Međutim, razlog što pišem ovaj članak zapravo su primjedbe i prijedlozi za poboljšanje koje su neki sudionici izrazili.

Prije svega, da ne ispadne da ističem samo dobre stvari, postoji jedna primjedba koja se ponavljala, a to je pitanje motivacije. Izgleda da samostalni rad kod kuće ne nosi u sebi nadahnuće koje pružaju sastanci uživo. S jedne strane, prednost je što doista možeš raditi kad god želiš i kad imaš vremena. S druge strane, tu se krije mali nedostatak jer nas životne obaveze uvuku u sebe.

Iako je moj odgovor na to da i online seminar pruža dovoljno interakcije (recimo, razgovor o vježbama i materijalima između sudionika, kao i stalni kontakt sa mnom preko forumskih mogućnosti Siminar platforme), priznajem da je uživo ipak – uživo. Tu nema spora i to će uvijek ostati tako. Međutim, s online seminarima se otvaraju nove mogućnosti. A jednu od njih ću vam upravo demonstrirati.

U kometarima ankete nekoliko sudionika je zatražilo samostalne vježbe. Sinkrolab je tehnika koju treba naučiti. Nakon izloženih objašnjenja dolazi se do vježbanja, pitanja i odgovora, koja na kraju komentiram u video materijalu. Međutim, izgleda da su sudionici osjetili potrebu za još vježbanja, i to takvog gdje bi oni NAJPRIJE ponudili svoja tumačenja, a ja (i drugi) ih nakon toga komentirali.

Primjedbe za poboljšanja su mi dragocijene, jer tako znam što ljudima odgovovara, a što ne. Uvijek se trudim ispuniti ih, koliko god je to moguće. Međutim, da ste sudionik nekog uživo seminara i da mi nakon toga kažete da bi vam se više sviđalo da je nešto bilo ovako, a ne onako, ja bih vas saslušao i vjerojatno poslušao. Sama poboljšanja, međutim, ne odnose se na vas! Ona će biti u korist budućih sudionika, na sastancima na kojima vi nećete biti.

S online seminarom nije tako! Svako poboljšanje kojeg ću uključiti u Sinkrolab seminar od koristi je SVIM SUDIONICIMA koji su bilo kada u prošlosti upisali Sinkrolab. Njima je seminar otvoren bez vremenskih ograničenja i mogu se vratiti na bilo koju njegovu točku i proći kroz novitete.

Recimo, upravo sam dodao dodatne vježbe u osmom, devetom i jedanaestom koraku Sinkrolab online seminara. To su dodatne vježbe s tehnikama jednog, tri i devet labirinata. Oni koji su prethodno završili seminar, sada mogu otići na to mjesto i uključite se u vježbanje.

To je kao da nakon uživo seminara uvijek možete ponovo, kad god poželite, sudjelovati na sastanku koji vam se sviđao, ili na kojem ste nešto propustili. Naravno, to nije moguće.

Ovdje, na online seminaru, to ne samo da je moguće, nego se i događa! Sinkrolab online seminar je upravo postao bolji! Za dobrobit ne samo onih koji će ga upisati sada i u budućnosti, nego i onih koji su ga već prošli.

A to je slučaj i s drugim online seminarima. Imaju svoja ograničenja, bez daljnjega. Ali, imaju i svoje prednosti. Suvremeno vrijeme nosi nove metode, ne kao zamjenu, već kao nadopunu onim koje već poznajemo.

Nema komentara:

Objavi komentar

Izrazite svoje mišljenje o napisanom (bilo u mojem postu, bilo u nečijem komentaru), kakvo god ono bilo, ali učinite to na pristojan i prijateljski način, tako da pridonesete razmišljanju o temi. Ukoliko niste registrirani korisnik, preporučujem da odaberete jedno ime (Ime/URL - možete napisati samo ime) i koristite za vaše komentare samo njega - na taj način se olakšava komunikacija.