22. 06. 2014.

Labirinti se šire

Ljetni solsticij kao i Jupiterov prijelaz u sideralno zviježđe Raka, proslavio sam u labirintima kod Šibenika. Tamo se nalazi zanimljiva instalacija: kombinacija receptivnog labirinta mudrosti i malog "Ganeshovog labirinta" koji nosi naziv Labirint kontakta.

Ponajprije, drago mi je da je pored Hotela Panorama, tik do šibenskog mosta, turistička zajednica grada Šibenika postavila natpise i tablu koja omogućava lakše snalaženje posjetiteljima. Koliko čujem ima ih mnogo!

Nekako se dogodila i spontana radna akcija tokom koje smo očistili labirinte od narasle trave, popravili im i još malo uredili rubove staza.

Također, to je mjesto na kojem sam snimi završne kadrove on-line video seminara "Labirinti i njihove tajne" koji će vam uskoro biti dostupan. Osim osnovnog znanja o devet nebeskih labirinata, sjemenim oblicima i načinu konstrukcije, što će biti korisno onima koji po prvi put ulaze u svijet labirinata, seminar donosi i informacije o tome kako labirinti "zvuče" (dakle o tonalitetima i melodijama svakog labirinta), kao i posebne audio meditacije povezane s devet nebeskih labirinata.

Uz fotografiju sa snimanja, možda dobro dođe i najava da će na tom mjestu, pored postojeće kombinacije labirinata nastati još jedna sasvim iznimna i posebna konstrukcija. O tome više... za nekoliko mjeseci! :-)



1 komentar:

  1. Prije desetak dana sam iskoristio priliku i prošetao šibenskim labirintima. Do Labirinta vodi, osim nasute staze i staza od Gospine trave. Izrazio sam zahvalnost onima koji su ga napravili i uredili. Je, bilo je izrasle trave, biljaka, nekako sam se izvukao od grižnje savjesti opravdanjem kako nemam vremena čistiti labirint od narasle trave pa zahvaljujem svima vama koji se niste ničim pravdali.
    Svakako, od trenutka kad su ugledali Sunce i Šibenik labirinti, šibenski most je postao još ljepši,a Šibenik...svakog dana biva u dosegu labirinata i njihovih tajni.

    OdgovoriIzbriši

Izrazite svoje mišljenje o napisanom (bilo u mojem postu, bilo u nečijem komentaru), kakvo god ono bilo, ali učinite to na pristojan i prijateljski način, tako da pridonesete razmišljanju o temi. Ukoliko niste registrirani korisnik, preporučujem da odaberete jedno ime (Ime/URL - možete napisati samo ime) i koristite za vaše komentare samo njega - na taj način se olakšava komunikacija.