27. 03. 2014.

Video seminar: Priprema za jyotish savjetovanje

Možda ćete se zapitati: "Kakva je to priprema potrebna za jyotish savjetovanje?"

Dobra priprema, odgovaram. Za svaku značajnu stvar je potrebna priprema, a prvo jyotish savjetovanje je gotovo poput novog rođenja. Ili barem otvaranja novih vratiju za koja možda niste ni znali da postoje.

Tokom vremena i više od 10 tisuća (!) osobnih savjetovanja, nerijetko se susrećem s problem pogrešnih motiva, nerazumijevanja ili pogrešnog razumijevanja smisla savjetovanja, a posebice uloge preventivnih mjera.

Zbog toga sam odlučio, ako je ikako moguće, djelovati preventivno! :-) Svi koji dolaze na savjetovanje ne čitaju knjige. Ili, ako ih čitaju, shvate ih na svoj način. Također, zbog nedostatka vremena i/ili prostorne udaljenosti ne dolaze na predavanja ili radionice na kojima bi iz prve ruke saznali sve što je potrebno.

Sva sreća, uz mnoge nedostatke pa čak i opasnosti, suvremena tehnologija ima i svojh prednosti! Pohađanje video seminara je dostupno svakome s računalom (tabletom, pametnim mobitelim) i interentom, a to znači danas praktično svima.

Zbog toga mi je drago što vam mogu predstaviti svoj prvi video seminar "Priprema za jyotish savjetovanje"! (Bit će ih više, zasigurno, jer platforma na kojoj se nalazi ovaj prvi je osmišljena pametno, imajući u vidu sve mogućnosti on-line obrazovnih metoda.)

Naravno, osim onima koji su već odlučili doći na savjetovanje, seminar će i svima drugima dati uvid u narav jyotish savjetovanja i pojasniti mnogo toga u svezi jyotisha.

Prenosim uvodni video, a evo i linka za upis na seminar (morat ćete se registrirati na uobičlajeni način, a zatim samo pratite prilično jasne naputke). 



Seminar se sastoji od pet koraka. U svakom koraku je tekstualni dio i oko 4 minute video materijala.
  • Jyotish: sudbina i slobodna volja. O sudbini i slobodnoj volji, te primjeni tog odnosa u praksi jyotish savjetovanja.
  • Kada je vrijeme, a kada NIJE vrijeme za jyotish savjetovanje? Jyotish savjetovanje potrebno je svakome. Točnije, svakome tko razmišlja o svojoj budućnosti i želi donijeti najbolje moguće odluke. Međutim, postoje i situacije kada, kao jyotish savjetnik, preporučujem ljudima da NE DOLAZE na savjetovanje.
  • Točno vrijeme rođenja. Za razliku od zapadne astrologije, jyotish koristi sideralni zodijak koji je u ovom trenutku pomaknut 24 stupnja unatrag u odnosu na uobičajeni tropski zodijak. Za ispravnu natalnu kartu potrebno je što točnije vrijeme rođenja.
  • Savjetovanje. Saznati strukturu svoje natalne karte, a to znači svoj unutarnji, karmički ustroj, predstavlja veliku stvar: događaj koji može promijeniti vaš život.
  • Savjeti i preventivne mjere. Na savjetovanju nećete dobiti samo informacije o svojoj karmičkoj strukturi te razdobljima koja slijede, već će vam savjetnik ili savjetnica preporučiti i niz postupaka kojima možete spriječiti opasnost prije nego se pojavila, odnosno što bolje iskoristiti dobra razdoblja.

UPIS NA SEMINAR - PRIPREMA ZA JYOTISH SAVJETOVANJE

Broj komentara: 5:

  1. kaj se opet bacaš na jyotish podučavanje ;)?

    OdgovoriIzbriši
  2. Svega toga nema kod pravih đotiša. Dođeš, postaviš pitanja i dobiješ odgovore. Kakva priprema ?

    I još važnije: njihovi odgovori su jasni i konkretni: tog i tog dana dobićeš sina. Taj sin je začet tog i tog dana. Imaće plave oči i crnu, kovrđavu kosu. Imaće mladež na levoj podlaktici...

    Peđa, lepo je to što se baviš đotišem, ali treba da kažeš ljudima da postoje pravi đotiši, a ne da im đotiš svodiš na rastegljivu priču o karmi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zahvaljujem na suprotnom mišlejnju, na kojeg svatko ima pravo, a posebice na prilici da još jednom izložim istinsku narav jyotisha.

      Procjena o "pravim jyotishima" koji znaju sve unaprijed i unatrag, svodi ih na gatare i proroke. A tako nešto je u suprotnosti s IZVORNIM jyotishem.

      Brihat Parashara Hora Shastra (izvorna knjiga o jyotishu, zapisana od strane Parashare) jasno kaže:

      97:1-4. "Ne prenosi znanje o jyotishu na one koji su... neiteligentni, zli ili tebi nepoznati."

      Parashara je prilično izravan. Budući da se ljudi mogu promijeniti, to bih preveo kao -. nepripremljeni. Ne prenosi znanje o jyotishu nespremnima.

      Odatle priprema. Za razliku od današnjeg instant pristupa i lažnog marketinga o sveznanju, pravi jyotish itekako pazi KOME i KAKO će biti prezentiran.

      A što se tiče predodređenosti (dakle znanja o potpuno besmislenim i nevažnim podacima o boji kose i madežima, te ostalim navodno nepromjenjvim značajkama ili događajima) ona je u BPHS toliko puta opovrgnuta da ne znam od kuda bih počeo. :-)

      Samo radi primjera - BPHS 97:7

      "Onaj tko s pažnjom i razumijevanjem čuje ovo izvrsno znanje, može postići dugovječnost, biti blagoslovljen unutarnjom i vanjskom snagom, bogatstvom i uspjehom."

      To je obećanje jyotihsa. Kad bi stvari bile predodređene, kakvog bi smisla bilo tako nešto tvrditi? U predodređenosti, sve je ionako nepromjenivo, pa bi onda sa znanjem o jyotishu ili bez njega, sve ionako bilo isto.

      Na sreću, život nije takav, pa ni PRAVI jyotish nije takav. Njegov smisao je razumjeti prošlost, promijeniti sadašnjost i odabrati budućnost.

      A za tako nešto, za primjenu tako moćnog znanja, potrebna je itekakva priprema. Ako je nema, jyotishi može s jednakim učinkom govoriti u vjetar. A budući da je vrijeme dragocijeno, pravom jyotishiju nije do toga.

      Izbriši

Izrazite svoje mišljenje o napisanom (bilo u mojem postu, bilo u nečijem komentaru), kakvo god ono bilo, ali učinite to na pristojan i prijateljski način, tako da pridonesete razmišljanju o temi. Ukoliko niste registrirani korisnik, preporučujem da odaberete jedno ime (Ime/URL - možete napisati samo ime) i koristite za vaše komentare samo njega - na taj način se olakšava komunikacija.