23. 05. 2010.

Dan neokulture

Kad me pitaju što je najvažnije od svega što radim, odgovaram gotovo bez razmišljanja: neokultura. Ideja boljega svijeta, društvene promjene, stvarne promjene u načinu života naspram onoga što danas gledamo oko sebe i, nažalost, zajedno sa svim drugim ljudima i živimo. Može li se drugačije? I ako može, kako? Politička borba je, sudeći barem prema današnjoj politici, potpuno besmislena. Obrazovanje, informacije, društveni rad? Može, ali u kome msjeru se zapravo krećemo? Postoji li zamisao koja objašnjava i pomaže u stvarnoj provedni promjena?

Za mene postoji - to je zamisao neokulture. U ovom trenutku možda još nedorečena - ali svakako započeta. Pozivam vas stoga na prvi Dan neokulture koji će se održati 12.06.2010., u našem Centru u Badličanu (obavezna je prethodna prijava na 040 347 343). Službeni poziv kao i program predavanja i sadržaja nalazi se na stranicama Umjetnosti davanja.

Moj dio se sastoji od video predavanja o neokulturi i jutarnjeg sastanka u 10:00. Prvi dio videa možete pogledati na svom računalu, a za ostalo se vidimo! :-)

1 komentar:

Izrazite svoje mišljenje o napisanom (bilo u mojem postu, bilo u nečijem komentaru), kakvo god ono bilo, ali učinite to na pristojan i prijateljski način, tako da pridonesete razmišljanju o temi. Ukoliko niste registrirani korisnik, preporučujem da odaberete jedno ime (Ime/URL - možete napisati samo ime) i koristite za vaše komentare samo njega - na taj način se olakšava komunikacija.